Tijnje 2010

Zwaar parcours, toch maximale score

Het is zover, voor het eerst in de historie een NK combinerace in het schone Friese land en wel in het door ons nogal frequent bezochte Tijnje. Een aantal matadoren wist de weg zaterdag naar Tijnje al te vinden en dook vol enthousiasme het bruisende nachtleven in van deze Friese metropool. Uitmuntende sfeer in de feesttente aldaar onder de begeleidende klanken van de uitstekende band Melon Balls vermaakten de mannen zich prima, echter bij de terugtocht naar de tent bleken een aantal het fierljeppen niet volledig, maar gelukkig het zwemmen wel, te beheersen.

Dit betekende zondag alweer vroeg uit de veren want het thuisfront moest ingelicht worden om droge kleding mee te nemen. Zogezegd zo gedaan en nadat een ieder er weer fris en fruitig opstond kon het kampement opgebouwd worden. Nadat alles in gereedheid was gebracht konden wat ons betreft de wedstrijden losbarsten op de friese klei. Dat dit spul hardnekkig en zwaar is bleek al snel, de machines hadden een zware dag voor de boeg. De snelheid was er moeilijk in te krijgen. Toch was ene Scuilinga (toch friese voorouders????) op de 66 die in de 1e manche fluitend de 20 punten in de zak stak, Rene die van plan was de voorzitter het vuur na aan de schenen te leggen bleek toch te kort te komen, maar presteerde wel naar verwachting door de 2e plek voor zich op te eisen.In de 2e manche zaten beide machines weer bij elkaar in de manche zodat een revanche voor de 1e manche er in zat. Toch bleek dat de 66 beter uit de voeten kon op dit terrein, maar het moet gezegd worden de 11 liep niet goed wat zeer goed opgemerkt werd door de presentatoren van de dag (die het overigens uitstekend deden). Het bleek dat 1 cilinder niet meer mee deed waardoor de 11 niet op volle kracht zijn rondes kon voltooien, werk aan de winkel dus voor de technische commissie.

In de finale maakten beide machines er ook weer een onderling gevecht van en uiteindelijk bleek dat Barelt de volle 80 punten mee naar Annen kon nemen en dat Rene ook uitstekend presteerde met een totaal van 68 punten voor de dag. Plaats 1 en 2 voor het Scuderia Laverda team, waarmee de positie in de tussenstand natuurlijk danig versterkt werd. Moet overigens nog wel vermeld worden dat Erwin Hoesttee in de 1e manche liggend aan kop met mechanische pech moest uitvallen waardoor hij deze dag met 0 punten huiswaarts moest keren. Maar sportief als hij is kwam hij de beide chauffeurs toch even feliciteren met het behaalde resultaat.

Daarna was het natuurlijk nog de beurt aan de damesklasse en daar op de Friese klei maakte Hillechien "Tuffie" Klunder haar debuut in het NK combineracen. Het moet gezegd worden, het was of Tuf al jaren meereed, ze haalde alles wat maar mogelijk uit de geblesseerde machine en eiste bij haar debuut een prachtige 3e plaats voor zich op. Het rode legioen was tevreden en nadat de overige karbonades en aanverwante artikeln soldaat waren gemaakr keerde het hele spul weer terug naar Annen waar tot in de late uurtjes werd nagepraat over van alles en nog wat.
Tijnje 2010

Voorbeschouwing

Fans klaar voor Tijnje


Aanstaande zondag is het alweer zover de volgende wedstrijd om het Nederlands kampioenschap Combineracen. Er zal voor het eerst in de historie een NK-wedstrijd worden verreden in het pittoresk gelegen Tijnje. Ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van zullen de machines hun opwachting maken in het friese landschap. Er zal naar alle waarschijnlijkheid geen plag meer in de grond zitten nadat de vele pk's zijn losgelaten daar.

Het Scuderia Laverda team heeft niets aan het toeval overgelaten en heeft persoonlijk grondmonsters genomen van de baan om tot de juiste bandenkeuze te kunnen komen. De 1e wedstrijd in De Hoeve leverde voor ons team natuurlijk een uitstekend resultaat op en wij hopen ook in Tijnje weer op een goede klassering. Aan de rijders zal het niet liggen heb ik van horen zeggen.

De voorzitter persoonlijk zal 'the Beast' gaan bestijgen in naar alle waarschijnlijkheid zijn enige wedstrijd op Nederlandse bodem dit jaar. Barelt zal dan ook zijn uiterste best doen om in Tijnje een goed resultaat voor het team te behalen en we hopen dat hem dit net zo goed af zal gaan als paaldansen. De 'Good Old' zal deze wedstrijd getemd worden door Rene Kuipers en deze heeft al aangegeven dat hij de voorzitter niet zou sparen. We gaan er vanuit dat ook de mannen van Team Hoesstee en natuurlijk onze vrienden van De Groene Os de machines weer optimaal hebben geprepareerd. Helaas kunnen de machines van het team ten Brummelhuis niet aanwezig zijn maar het belooft een mooi en spannend spektakel te worden in Friesland.

In de damesklasse zal de machine ook deze keer weer bestuurd worden door Ellen 'de Gasschoeve' van Dijk die na haar 2e plaats in De Hoeve hoopt dit te kunnen verbeteren in deze wedstrijd waarbij zij natuurlijk weer hartstochtelijk toegejuicht zal worden door het rode legioen.

Aangezien de afstand Annen - Tijnje niet al te groot is verwachten wij een hoop toeschouwers en hiervoor is de vertrektijd vastgesteld op 10:30 uur bij clubcafe Jan Boers. Er zullen daar voldoende kaarten liggen waarmee een kaart voor het rennerskwartier kan worden gekocht. De mensen die al 7 euro betaald hebben krijgen deze terug. Dus hopen op mooi weer, een snelle baan en veel fun bij de 2e NK-wedstrijd in Tijnje. Tot zondag.

Over Ons

Logo Scuderia Laverda

Scuderia Laverda is het combineracingteam uit het Drentse Annen. Sinds 2000 teisteren de machines van het team de circuits in Nederland en het buitenland.

Contact Informatie

Thoes
p/a Molenakkers 18, 9468 BM Annen
Tel:
Tel: +31 (0)6 - 8363 9964
Mail:
E-mail: info@mannenvanannen.nl