Monfoort 6 juni 2009

Wederom uitstekende prestaties

Na 2 weken voorbereiden was het alweer tijd voor de 2e wedstrijd in de strijd om het NK. Dit keer was Montfoort de gastheer van het spektakel. Ondanks dat dit een eenmalige wedstrijd betrof moeten wij de organisatie op deze plaats een compliment maken voor het opzetten van dit evenement, dik voor mekaar complimenten. Het team had besloten om op zondag pas af te rezien naar dit evenement wat betekende dat voor een ieder al zeer vroeg de wekker ging aangezien om 6 uur we de reis zouden aanvaarden. Een ieder was met ons lot begaan, uw verslaggever kreeg zelfs de zaterdagavond van de cafehouder te horen dat er voor hem geen versnapering meer te koop was. Nog bedankt Hendrik. Eenmaal aangekomen werd het kamp ingericht en konden we ons opmaken voor de 1e manche van de dag en nadat ook de diverse supporters de weg naar Montfoort waren gearriveerd kon wat ons betreft het spektakel beginnen. Als extra service voor de vele toeschouwers werden eerst de Nederlands kampioen van vorig jaar even voorgesteld door, onder begeleiding van de nationale volkslied, een ereronde te maken op het circuit.

De rijders werd nog even gevraagd naar de verwachtingen van de race door onze eigen perscheffin.
Bram (rijder nr. 11): Ik voel gezonde spanning, ik heb er zin in alleen is de baan snotglad. De 1e bocht word link, ik ben bang dat er mensen uitvliegen. Dus oppassen kop erbij houden.
Rene (rijder nr. 66): Ik verwacht een uitermate snelle race, de 66 kan meedoen voor de hoogste prijzen


Nederlandse kampioenen 2008
Goed bezig


Hou die 80 achter je
Uitstekende start


IJzersterke manche
Gewoon fraai plaatje


Gelijk onderhoud
Dit lijkt ook wel mooi zo


Ook na de manche werden er natuurlijk reacties van de supporters gevraagd:
Ludwig (over de 11): Het ging super tot het laatste rondje, toen was hij de machine even kwijt waardoor de nr. 80 hem in kon halen. De 66 deed het uitstekend van een 4e plaats opgerukt naar de 1e en deze niet meer uit handen gegeven.
Jan van Rein: Bram ging goed maar reed op de verkeerde plek te snel waardoor hij de controle verloor. Rene reed goed, hij wachte op zijn kans en sloeg toen onverbiddelijk toe.

In de 2 manche moesten beide machines gelijktijdig aan de start verschijnen en konden we ons opmaken voor een mooie manche. De start was veelbelovend, beide machines schoten weg en bleven tot aan de 1e bocht zij aan zij rijden. Rene had het voordeel dat hij aan de binnenkant reed en dus kwam hij aan de kop van het veld en hij gaf de leidende positie in het restant van de manche dan ook niet meer af. Bram was echter in een hevig duel gewikkeld met de nr. 3 van Jeroen Hoesstee. Na een manouvre van Jeroen belande Bram met de 11 in de greppel, maar Jeroen was sportief en wachte Bram op om het duel op een wel zeer sportieve manier uit te vechten. Uiteindelijk werd Bram in deze manche als 2e afgevlagd en kon weer 16 punten bijschrijven.
Arjan: Volgens mij kan de wagen besteld worden, Rene reed heel goed. Ook Bram gaat steeds beter, ik denk dat hij de 3e manche gaat winnen.
Sponsor Beugeling: Mooi, schitterend, beide goed gereden. Ga zo door


Monsterstart
Zeer sportief duel


Mooie actie, Bram
Nieuw cateringduo????


Onbedreigd naar de 20 punten
En ook de 16 punten binnen


In de 3e manche was het eerst de beurt aan Rene om ervoor te zorgen dat de dagwinst mee naar Annen ging. Rene had een geduchte tegenstander in de nr. 1 van Erwin Hoesstee. Het werd een spannende manche waarin uiteindelijk de nr. 1 al brandend als winnaar werd afgevlagd en Rene genoegen moest nemen met een 2e plaats in de manche. Hij kwam hiermee op een totaal van 56 punten voor de dag waarmee hij uiteindelijk de winaar werd van het dagklassement.
Reactie Erwin: Ik heb nog nooit zo hard gereden in de combine, ik heb er alles aan gedaan om de 66 voor te blijven. Ik dacht het zal me niet weer gebeuren dat de 66 van me wint, de dood of de gladiolen. Wat een spannende race glimlachte hij van oor tot oor.
Reactie Rene: Superspannende manche, Erwin had een uitstekende start en ging er snel vandoor. Ik zag op een gegeven moment de vlammen uit de machine van hem slaan, hij heeft hier zeker nog 3 ronden mee gereden. De nr. 1 leverde hier een puike prestatie, mooie overwinning.
Hierna was het de beurt aan Bram in "The Good Old". De 3e plek in het dagklassement was het hoogst haalbare, aangezien de nr. 1 door de winst op een totaal van 53 punten was gekomen en Bram met de eventuele winst in deze manche ten hoogste 52 punten zou kunnen behalen. Bram ging er volledig voor en na een uitstekende start bleek al snel dat hij in deze manche een maatje te groot was voor de concurrentie. Hij sleepte dan ook een fraaie overwinning uit het vuur en kon zo ook de weg naar het podium maken.
Reactie Bram: Het ging super deze manche. Ik had een hele goeie start en kon rustig maar gestaag mijn voorsprong uitbouwen. Ik maakte deze manche geen fouten, het ging perfect.


Wat een snelheid
Hij pakt em niet


Kom op pak hom
Prachtig duel


Dik tevreden
Gelijk goed weg


Die zien ze niet meer terug
Geweldige manche


Als afsluiter van de dag was het natuurlijk weer de beurt aan de dames. De verwachtingen waren hooggespannen en Ellen verheugde zicht enorm op de verlengde pook in de machine. De start was ook voortreffelijk en Ellen nam gedecideerd de leiding in de stromende regen. De baan werd gladder en gladder en al snel gleden de eerste machines de greppel in. Zo ook Ellen, echter na aanwijzingen van Rene kreeg ze de machine weer op de baan om na een prachtige achtervolging de leidende positie weer over te nemen van de nr. 2 met Heidi Waanders aan het roer. Er kwam echter een kink in de kabel toen Ellen achter op een standaardcombine reed en zo was uitgeschakeld voor een goede klassering. Uiteindelijk bleek zelfs dat ze de finish helemaal niet zou halen, wat voor een ieder natuurlijk een teleurstelling was.
Ellen: Het was te glad, ik kon niet sturen. Ik dacht dat die andere combine niet stilstond en reed er tegenaan. De start ging heel er goed maar ik had bijna geen macht over het stuur helaas.


Dat ziet er goed uit
Hoezo regen


Klein stuurfoutje
En toch weer de leiding


Hier komen de problemen
Enorme schade


Oeps, sorry
Technici kijken niet vrolijk


Goeie handel die paraplus


Al met al toch weer een 1e en een 3e plaats in het dagklassement en de prijswinaars waren hiermee duidelijk tevreden. Het was weer een geslaagde dag en bij deze wil ik de suporters bedanken die de moeite hebben genomen om de reis naar Montfoort te ondernemen. Ook Radio Annen weer bedankt voor het promoten van de combinesport.


Winnaressen van de dag
en de winnaars


Eindelijk weer tevreden, deze mannen
Nog even nagenieten


De volgende race zal onze thuiswedstrijd in Yde zijn en we verwachten zoals ook voorgaande jaren weer een enorme toeloop van het rode legioen aldaar. Een ieder is welkom om de krachtbronnen hier live te aanschouwen. Tot ziens in Yde.


Monfoort 6 juni 2009

VoorbeschouwingNa 2 weken relatieve rust kunnen we ons alweer op gaan maken voor de 2e wedstrijd in de strijd om de Nederlandse titel. We zullen dit jaar acte de presence gaan geven in Montfoort waar we eenmalig een wedstrijd zullen rijden die meetelt in het kampioenschap. Alle reden dus om ook hier ons beste beentje voor te zetten. Er bleek, na de uitstekende prestaties van het team in de Hoeve, bij de technische controle weinig mis te zijn met de machines. De 11 was na wat schoonmaken en verversen van enkel vloeistoffen en filters alweer gereed voor de strijd. Alleen de 66 moest wat technische verbeteringen ondergaan zodat we ook a.s. zondag het maximale uit de machine kunnen halen.
De rijders deze dag zullen zijn op de nr. 11 Bram en op de nr. 66 Rene, in de damesklasse zal Ellen wederom plaats nemen aan het roer.
De supporters die mee willen kunnen zich zondagmorgen om 09:30 uur verzamelen bij clubcafe Jan Boers, de wedstrijden zullen beginnen zo rond 12:30 uur. Tot zondag in Montfoort.

Over Ons

Logo Scuderia Laverda

Scuderia Laverda is het combineracingteam uit het Drentse Annen. Sinds 2000 teisteren de machines van het team de circuits in Nederland en het buitenland.

Contact Informatie

Thoes
p/a Molenakkers 18, 9468 BM Annen
Tel:
Tel: +31 (0)6 - 8363 9964
Mail:
E-mail: info@mannenvanannen.nl