Mariënvelde 7 augustus 2011

Prima weekendje voor de club

Zaterdag opladen en afreizen naar Marienvelde, om 10 uur waren de leden al begonnen, om maar op tijd te kunnen vertrekken. Na een zeer voorspoedig verlopen reis van een ieder, werd alles in gereedheid gebracht voor alweer een hevig avondje Marienvelde. Boer te Molder had de zaak weer uitstekend geregeld en de feesttent stond alweer in volle glorie op zijn tijdelijke bewoners te wachten, waarvoor wij hem hartelijk willen danken.

Toen de bus met de versnaperingen aan gekomen was, werd er snel begonnen met het installeren van de bar. Het legen van de vaten bier kon beginnen, gelukkig hadden we assistentie van een grote groep supporters uit Yde. Helaas hadden zij hun combine kapot, ze hadden dus niets om te supporteren maar geen nood de doos met Scuderia shirts bracht uitkomst en zo werd de fan club van Scuderia Laverda snel groter.

Na een zeer smakelijk bereid feestmaal door Bra (Tal was in Annen achtergebleven om daar de zaken waar te nemen) werden de neuzen richting feesttent gezet om aldaar ook nog even menig versnapering tot ons te nemen en natuurlijk te genieten van de muziek die ons daar werd voorgeschoteld. Het was schijnbaar nogal dorstig weer want er werd in grote hoeveelheden bier aangesleept om de dorstige kelen te smeren. Na afloop keerde een ieder voldaan terug naar de camping om daar indien gewenst nog even af te pilzen.`


Zondag morgen werd al vroeg het transport naar de baan geregeld en tal was inmiddels ook aangekomen en verzorgde voor ons een heerlijk ontbijt.

De eerste manche zaten beide combines bij elkaar in en na de start zagen we de 66 met Klaas Jan de leiding nemen en de 11 met Rene op een derde plaats liggen gedurende wedstrijd kon Rene dit omzetten naar een tweede plaats. Het leek er even op dat de eerste manche in een 1 2 voor het team zou worden, maar in de laatste ronde knalde Klaas Jan vol op een stilstaande combine en nam Rene de leiding over en won de race. Klaas Jan kon ondanks de botsing toch nog een derde plaats veroveren. De schade werd opgenomen en wat bleek alleen de voorbeugel krom. Op de 11 van Rene vonden we toch alweer een beetje groene verf van de Groene Os uit Eext, want de combine van de Groene Os liep als een naaimachine, niet om het mooie lopen. maar om de zig zag beweging.

De tweede manche zaten de 11 en de 66 niet bij elkaar in en beide coureurs deden waar ze voor waren gekomen, maximaal scoren, dus allebei 20 punten erbij en allebei in de A finale.

In de finale mocht Rene naar de eerste startplaats en Klaas Jan vierde startplaats. De spanning was te snijden toen het bordje van nog 30 seconden omhoog ging en op het moment dat het 5 seconden bordje omhoog ging, besloot de nummer 80 maar te vertrekken, een ieder verbaast achterlatend, daar de organisatie besloot om maar gewoon door te gaan met de wedstrijd. In onze ogen heel onterecht wat alweer een discussie punt op de jaar vergadering zal worden. (dit is inmiddels al 6 jaar een discussie punt en ieder jaar word er belooft om hier wat aan te doen, maar helaas gebeurt dat niet).

Maar Rene en Klaas Jan zetten de achtervolging in en na de eerste bocht lag Rene op een keurige tweede plaats en Klaas Jan op een vijfde plaats. Er moest dus nog wel wat gebeuren en Rene heeft er echt alles aan gedaan om de eerste plaats te veroveren. De Good Old heeft alle hoeken van de baan gezien, een waar spektakel voor het publiek, maar er lag nog iemand op de loer op de derde plaats en na een schakel foutje moest Rene de tweede plaats afstaan aan de 77 van team Hoestee en werd als derde afgevlagd. Inmiddels had de 66 met Klaas Jan ook een plaats goed kunnen maken en kwam als vierde over de finish. Na alle punten te hebben opgeteld bleek dat Rene de dag overwinning had behaald met 73 punten en dat de tweede en derde plaats 72 punten hadden gehaald (nummer 80 en 77) en helaas viel Klaas Jan net buiten het podium
En dan hadden we natuurlijk nog de dames klasse. Die zouden we eerst niet rijden daar onze Tuffie op vakantie was maar onze sponsor Pieter Van Wijk had wel een oplossing, dochter Bianca had ook al een het NK gewonnen in de standaard klasse en die vonden we ook bereid om onze nummer 11 te bestijgen.Na wat technische tips van Rene en Barelt en met de woorden zie maar of het gaat werd ze op pad gestuurd. Ze had nog nooit een meter met deze combine gereden, Ze stelde zich op voor de start en tot ieders verbazing toen het licht op groen ging werd de Good Old 11 even geweldig op zijn staart getrapt. Ze vloog werkelijk waar als een ervaren coureur over de baan en wist de eerste plaats op te eisen na de eerste bocht. Wat de andere dames ook probeerden, ze stond deze plaats niet meer af. Wij willen Bianca hartelijk bedanken voor deze mooie afsluiting van de dag.Het eind resultaat was dan ook een eerste en een vierde plaats voor de mannen en een eerste plaats bij de dames. En Henk Huting zei het was een mooie dag die ik het cijfer 8.3 moet geven. Na alles weer te hebben ingepakt, werd de thuis reis weer aanvaard en de spullen weer uit en af geladen (heren/dames van de Groene Os weer bedankt voor het vervoer). Snel even onder de douche en op naar de Grutter om daar nog even na te praten over de dag onder het genot van een natje en een droogje. Het team van de groene Os was er ook dus konden we nog even discussieren hoe hun verf nu weer op onze combine kwam en hoe we dit op moesten lossen. Het leek Bert Jan het beste dat we de zelfde kleur namen, dan viel het niet zo op. Na de nodige bieren ging ieder tevreden naar huis na een heel leuk en gezellig weekend om weer op een normaal bed te slapen.


Op de maandagmiddag werden de combines weer schoon gemaakt en de schade op genomen en voorbereidingen gemaakt om ze voor de volgende race weer optimaal te krijgen.Met vriendelijke groet,

Uw vervangend verslaggeverMariënvelde 7 augustus 2011

Voorbeschouwing


Komend weekend is het weer zover, de volgende wedstrijd in de strijd om het NK staat weer voor de deur. De technische commissie is enorm aan de slag geweest om de machine weer op tijd gereed te krijgen. Zoals ze zelf zeiden was de schade aangericht door de voorzitter de grootste schade aan 1 van onze combines die we ooit gehad hebben. Het heeft onnoemelijk veel zweetdruppels gekost om alles weer enigzins recht te krijgen. De lassers draaiden overuren en alle verloven waren ingetrokken.

Desalnietteplus zal er ook deze keer weer competatieve machines aan de start verschijnen, en dat zal ook nodig zijn gezien de enorme achterstand in het kampioenschap. Enorm goed voor de sport en alleen maar mooi natuurlijk als er meer concurrentie op de baan is. De coureurs zijn er in ieder geval op gebrand om in Marienvelde een uitstekend resultaat neer te zetten. Op de 11 zal plaatsnemen Rene Kuipers, Rene een coureur pur sang zal er alles aan gelegen zijn op de dagzege in Marienvelde voor zich op te eisen.Op de 66 zal Klaas jan Talens het roer in de handen nemen. Klaas Jan zal erop gebrand om revanche te nemen voor het duel van vorig jaar in Afferden waar Rene de winst voor zich opeiste.

In de damesklasse zal onze kersverse Nederlands kampioene Hillechien "Tuffie" Klunder het stalen ros bestijgen. Compleet met Nederlandse vlag zal ze de resterende wedstrijden rijden. Wij hebben er in ieder geval onmundig veul zin in en hopen ook deze race weer dat veel van onze supporters aanwezig zullen zijn. Het vertrek voor de supporters is vastgesteld op 10 uur, maar let op dit zal geschieden vanaf Cafe de Grutter. Rest mij niets anders dan een ieder een heel sportieve en spannende race toe te wensen en natuurlijk een heel gezellig dorstfeest, aangezien dat uw verslaggever niet aanwezig zal zijn bij dit mega-evenement.

Over Ons

Logo Scuderia Laverda

Scuderia Laverda is het combineracingteam uit het Drentse Annen. Sinds 2000 teisteren de machines van het team de circuits in Nederland en het buitenland.

Contact Informatie

Thoes
p/a Molenakkers 18, 9468 BM Annen
Tel:
Tel: +31 (0)6 - 8363 9964
Mail:
E-mail: info@mannenvanannen.nl