Mariënvelde 8 augustus 2010

The Beast haalt Nederlandse titel nu al binnen

Het afgelopen raceweekend is uitstekend verlopen voor het team met het binnenhalen van de Nederlandse titel in de vrije klasse als hoogtepunt voor menigeen. Een uitzonderlijke prestatie naar wij dachten, wij kunnen ons het in ieder geval niet herinneren dat een team al voor de laatste wedstrijd in Emmeloord de titel heeft kunnen binnenslepen. Een ieder die aan dit succes heeft bijgedragen willen we dan ook hartelijk bedanken en we hopen deze en gene te kunnen begroeten op ons jaarlijkse feest op zaterdag 2 oktober 2010 bij cafe de Anner Oele (misschien is zelfs de ere-voorzitter wel aanwezig).

Zaterdag opladen en afreizen naar Marienvelde, zo stond het in het scenario en zo werd het ook uitgevoerd. Na een zeer voorspoedig verlopen reis van een ieder, zelfs Hendrik was in recordtijd op locatie, werd alles in gereedheid gebracht voor alweer een hevig avondje Marienvelde. Boer te Molder had de zaak weer uitstekend geregeld en de feesttent stond alweer in volle glorie op zijn tijdelijke bewonders te wachten. Deze keer had hij zelfs aan welkomstmuziek gedacht, dus de stemming zat er gelijk al goed in. Dit moeten we toch koesteren, elk jaar maar weer worden we daar weer zeer hartelijk ontvangen en onze dank daarvoor is dan ook zeer groot.

Na een zeer smakelijk bereid feestmaal door Bra (Tal was in Annen achtergebleven om daar de zaken waar te nemen) werden de neuzen richting feesttent gezet om aldaar ook nog even menig versnapering tot ons te nemen en naturlijk te genieten van de muziek die ons daar werd voorgeschoteld. Het was schijnbaar nogal dorstig weer want er werd in grote hoeveelheden bier aangesleept om de dorstige kelen te smeren. Na afloop keerde een ieder voldaan terug naar de camping om daar indien gewenst nog even af te pilsen.

Zondagmorgen was het alweer vroeg dag, het leek wel of sommige mensen helemaal geen slaap nodig hadden om er weer een dag volledig tegenaan te gaan. De eersten werden al om 6.15 gesignaleerd om de hospitality-unit op te gaan zetten op het rennerskwartier. Ook Bra werd gebeld in de veronderstelling dat hij ook al uit de veren was maar dat bleek een illusie. Hevig tierend trof uw verslaggever hem aan op het kampeerterrein waar hij de meest verschrikkelijke verwensingen de ether in slingerde. Desondanks toog ook hij vol goede moed naar het circuit om zich daar verder voor te bereiden om wat zou komen deze dag.


De TrotsNadat ook alle genodigden en supporters waren gearriveerd kon het rode legioen zich opmaken voor de 1e manche van de dag. En dat het een fraaie dag zou worden bleek gelijk al, Rene moest het spits afbijten en leverde een voortreffelijke prestatie af om gelijk al de volle 20 punten in de buutze te steken na een zeer bekeken gereden manche. Hij had nogal wat instructies meegekregen van de TC maar dat weerhield hem er niet van om de supporters te trakteren op hetgeen waarvoor ze gekomen waren. In deel twee kwam Klaas Jan in the Goold Old (alias das Ungeheuer) aan de start om voor het eerst de 572 in een wedstrijd aan het publiek te tonen. Het is toch even wennen en ook aan de afstelling moet nog wat gebeuren maar dat deerde Klaas Jan allemaal niet en sleepte ook hier de volle 20 punten in de wacht. Een superstart van de dag natuurlijk voor het weer super gemotiveerde team.


In manche 2 waren beide machines bij elkaar ingedeeld en dit leverde mooie beelden op. Als een volleerd racer drifte Rene werkelijk in een zeer fraaie stijl door de bochten en alhoewel Klaas Jan er alles aan deed om The Beast bij te blijven moest hij toch zijn meerdere erkennen in Rene. Ook in deze manche dus een uitstekende prestatie van beide drivers met een 1e en een 2e plaats. Ook de meegereisde supporters waren werkelijk laaiend enthiousiast. Er gloorde hoop, kon het waar zijn, waren al die kilometers en lekke banden niet voor niets geweest. Zouden ze er getuige van zijn dat Scuderia Laverda al in Marienvelde de Nederlandse titel voor zich zou opeisen?

In de finale moest dan uiteindelijk de hele zaak beslist gaan worden, de chauffeurs waren gespannen, de supporters wild enthousiast en zelfs Wim "de Rem zonder stem" kon het emotioneel allemaal niet meer de baas. Trouwens Wim bij de foto's het recept hiervoor welke is af te halen bij de eerstvolgende race (spontaan aangeboden door onze sponsor drogisterij Alldro). Rene stond niet op de meest gunstige positie en had dan ook moeite om weg te komen bij de start. Klaas Jan daarentegen spoot weg en leek de 1e bocht als leider in te gaan ware het niet dat de 66 als een duveltje uit een doosje alsnog binnedoor kwam en gedecideerd de leiding overnam. Gedurende deze enerverende finale stond het meegereisde publiek met het zweet in de bilnaad het geheel gade te slaan, maar toen de vele zandverstuivingen waren opgetrokken bleek dat Rene als 1e was geeindigd waarmee gelijk de titel werd opgeeist en Klaas jan als 2e onder het finishdoek doorraasde waardoor we ook 1 en 2 in de daguitslag waren en we weer een paar prachtexemplaren van bekers (doen we ook aan trekkertrek?) in de prijzenkast konden worden bijgeplaatst.
Hierna natuurlijk nog de slagroom op het toetje, de damesklasse. De gasschoeve spoot weg bij de start en leek de koppositie in te gaan nemen maar ze sneed de 1e bocht iets te vroeg aan waardoor ze in de greppel belandde. Hiervan maakten de concurrentes gelijk gebruik van en namen het heft in handen om deze niet meer weg te geven, toch kon Ellen nog een fraaie 4e plek voor zich opeisen. Hiermee neemt de spanning toe voor Emmeloord, aangezien Ellen op een gedeelde 3e plaats in het tussenklassement voor het NK staat. Er valt dus nog genoeg te winnen, ook in Emmeloord.


Dagwinnaars Heren

Dagwinnaars HerenAl met al werkelijk een topweekend!! en we willen vanaf deze plaats nogmaals alle meegereisde supporters, sponsoren en wat al niet meer bedanken voor alle ondersteuning en rest mij niets anders dan jullie te melden dat de volgende wedstrijd die dit team gaat racen in Bree Belgie zal zijn op 22 augustus a.s. Mocht je niet in de gelegenheid zijn om daarheen af te reizen je ook nog de mogelijkheid hebt om het team een keer gade te slaan in Emmeloord.

Voor veel meer foto's en ander beeldmateriaal kijken dan via menu - wedstrijden en kies dan voor extra foto's of filmpjes(verwijzingen naar diverse kanalen op youtube).Mariënvelde 8 augustus 2010

Voorbeschouwing

A.s. zondag zal het spektakel weer losbarsten in Mariënvelde. Na weken van keihard werken door de technische commissie is het gelukt om beide machines weer wedstrijdklaar te krijgen. Nadat we eerst in Yde de motor van de 11 opbliezen, was het daarna de beurt aan de 66 tijdens de zwarte cross. Grote problemen dus dit seizoen met beide motoren die het geweld dat er geproduceerd wordt niet aan blijken te kunnen.

De mannen van de technische commsssie hebben het grootste gedeelte van hun vakantie eraan opgeofferd om een ieder ook in Mariënvelde te kunnen laten genieten van het brute geweld. De 11 is voorzien van een gloednieuw 572 Big Block, waarmee in de afgelopen weken veel is proefgereden om de machine zo optimaal mogelijk te prepareren voor de race.

Voor de 66 hebben we nieuwe onderdelen moeten laten invliegen vanuit de States om ook deze op tijd gereed te kunnen krijgen voor de wedstrijd. Zoals gezegd beide machines en het team zijn er klaar voor en we hopen dan ook verstoken te blijven van verdere pech.

De rijders tijdens deze wedstrijd zullen zijn Rene Kuipers op de The Beast en Klaas Jan Talens op The Good Old (mag gezien het geweld wel een wat toepasselijker naam krijgen vind ik). In de damesklasse zal de machine bestuurd worden door Ellen 'de Gasschoeve' van Dijk voorzover mij bekend. Er is een mogelijkheid dat het team al in Marienvelde de Nederlandse titel voor zich kan opeisen, dus we zullen hier alles aan doen om dit mogelijk te maken. We verwachten ook hier weer een grote toestroom van supporters die dit spektal niet willen missen. Aangezien clubcafe Boers wegens rijkdom een paar weken is gesloten, is het vertrek voor de supporters vastgesteld op 09:30 uur bij de combineschuur bij Barelt. Tot zondag in Mariënvelde.


Over Ons

Logo Scuderia Laverda

Scuderia Laverda is het combineracingteam uit het Drentse Annen. Sinds 2000 teisteren de machines van het team de circuits in Nederland en het buitenland.

Contact Informatie

Thoes
p/a Molenakkers 18, 9468 BM Annen
Tel:
Tel: +31 (0)6 - 8363 9964
Mail:
E-mail: info@mannenvanannen.nl