Luxemburg 2007

Klinkende overwinning

Ook dit jaar stond er weer een buitenlandse wedstrijd op de agenda en wel in het ons bekende Rambrouch in Luxemburg. Na de vorige race moest de technische ploeg vol aan de bak om de machine startklaar te krijgen voor Luxemburg. Wederom een knap staaltje vakmanschap van de mannen. Maar voordat we af konden reizen naar Luxemburg werd er op de donderdagavond voor de race nog even volop getest om er zeker van te zijn dat de reis niet voor niets zou zijn.

Nog even wat nieuwe leidingen
Ook hier veel belangstellingIs entree een idee
Ook de keet weer aanwezigHij doet het weer


Na de test werd door de technische commissie het groen licht gegeven en kon de reis naar Rabrouch doorgang vinden. Zatermorgen werd alles weer opgeladen en na een stevige lunch bij clubcafe Jan Boers kon het zaakje afreizen richting Luxemburg. Na een reis van een uur of 5/6 kwamen we dan eindelijk aan in het Luxemburgse waar in een hoog tempo alles in gereedheid werd gebracht om de inwendige mens te kunnen versterken. 's Avonds ging de 12 meegereisde die-hards zich weer eens te buiten aan de alcoholische versnaperingen die ook hier volop aanwezig waren.

De thuisbasis
Mooie campingAl op tijd erbij
Pak je rust, een zware dag volgtOok arbos weer van de partij
De Hoeve ook weer sterk vertegenwoordigdOnze duitse racevrienden


Na de "uitgebreide" technische keuring konden de races beginnen, de baan was echter niet echt geschikt om er een mooie race van te maken. De parcours had teveel bochten en allen op het rechte stuk kon er met goed fatsoen ingehaald worden. Dit kwam het spektakel niet echt ten goede, maar daar had iedereen last van. In de eerste manche werd ons al snel duidelijk dat de enige concurrent in het gezelschap de regerend Nederlands kampioen Jeroen Hoestee zou zijn, aangezien we voor de rest gewwon te snel waren. Maar zoals gezegd van een race was eigenlijk geen sprake en zo konden we de 1e manche op onze naam schrijven.

Fijne technische test
Ook hier zijn ze er weer bijMooie beelden
Nog intact hierveel bekenden
in de achtervolging


De 2e manche was de mooiste van de dag. The beast moest vanaf de laatste startrij starten en het hele veld moest ingehaald worden. Barelt zette alles op alles en baande zich gedurende de manche een weg naar voren. Echter Jeroen Hoestee bleef voor hem totdat deze in de laatste ronde een stuurfout maakte waardoor we alsnog de 1e plaats voor ons op konden eisen.

Er moest echter wel een en ander nagekeken worden aangezien de machine vervaarlijk begon te roken. Nu weten dat roken in Luxemburg een stuk goedkoper is als in Nederland maar dit kon toch niet de bedoeling zijn. Het euvel bleek echter mee te vallen dachten we en in de 3e manche kon er gewoon gereden worden. Gedurende deze manche begon de machine echter steeds meer te roken zodat we onze harten vasthielden of de machine de finish wel zou halen. Er werd echter net op tijd afgevlagd zodat we ook in deze mache de 1e plaats bemachtigden en daarmee de overwinning in Rambrouch veilig stelden. Een kleine 200 meter na de finish was het dan ook gebeurd met de deze versnellingsbak en de olie kwam er aan alle kanten uitspuiten. Weer een week klussen voor de technische ploeg om alles voor Emmeloord weer in puike conditie te brengen.

Even analyseren
Ja dikke mikOok de grolsch smaakt best
Reinderrrrrrrr van derrrrr MeerrrrrrrGeen woorden
Keurig bekeken gereden3e plaats in Luxemburg
De felicitatiesDie pet past ons allemaal


Nadat het hele zaakje was ingepakt en opgeladen kon een gedeelte van de crew de huisreis aanvaarden. De overigen doken nogmaals de feesttent in om daar de prijzen op te halen en onder het genot van een heerlijk koud flesje heineken de dag nog even te analyseren. Al met al was het een geslaagd weekeinde, maar nu is het zaak om de machine te repareren om in Emmeloord alsnog een gooi te doen naar de Nederlandse titel, tot dan.

Deze reed nog
Wat een schadePuinhoop
Liggen hier ook nog onderdelen tussenZo nu eerst even douchen
Alweer in de tent, flex?Kijk hem blij zijn
Veel bekers naar NederlandMooi stilleven


Over Ons

Logo Scuderia Laverda

Scuderia Laverda is het combineracingteam uit het Drentse Annen. Sinds 2000 teisteren de machines van het team de circuits in Nederland en het buitenland.

Contact Informatie

Thoes
p/a Molenakkers 18, 9468 BM Annen
Tel:
Tel: +31 (0)6 - 8363 9964
Mail:
E-mail: info@mannenvanannen.nl