Rambrouch 2005

2e plaats Kampioenschap van Luxemburg.

Ja hoor we konden weer los en dit keer was het een internationale wedstrijd in Rambrouch Luxemburg. De eerste keer dat de combine op buitenlandse grond zijn kunsten kon vertonen. Het team was weer razendenthousiast en nadat we de combine hadden opgeladen werd de tocht richting Luxemburg aangevangen. De rit duurde al met al een uurtje of 5, maar alle meegereisde teamleden waren om 5 uur 's middags veilig gearriveerd op de plaats van bestemming. Nadat de combine was afgeladen en geprepareerd was voor de race en het kampement was opgeslagen kon ook dit festijn weer beginnen.

Even de combine afladen.
Ziet er weer goed uit.Hij is raceklaar.
Even de inwendige mens verzorgen.Ook in Rambrouch ontbrak de feesttent niet en daar werd door het team dan ook gretig gebruik van gemaakt. Alhoewel het in begin een tamme boel was kwam de party later toch leuk op gang en het bleek uiteindelijk toch weer laat te zijn geworden. Nadat de chauffeur uit de palen van de feestent was gehaald konden we aan de nachtrust beginnen. De dag van de race brak aan en de ploeg keek reikhalzend uit naar de start van de 1e manche aangezien we in Luxemburg voor het eerst met de dubbele montering zouden rijden. Dit bleek al gauw een gouden greep want de combine had enorm veel grip en we pakten gelijk een kopstart. Deze gaven we gedurende de manche van 15 ronden ook niet meer uit handen en daarmee was de 1e overwinning van de Laverda een feit.

Kopstart, goed gedaan jochie.
Veruit de snelste.


De rijder in Rambrouch was Barelt en na de gewonnen 1e manche kregen we hem haast niet meer uit de overall zo opgewonden was hij over dit heugelijke feit. De 2e manche begon met wat oponthoud aangezien er in de andere manche van de vrije klasse zoveel uitvallers waren dat er hier nog maar 2 combines in de strijd waren. De organisatie besloot hierop om alle 8 overgebleven combines in 1 manche te stoppen en om toch een aantrekkelijke wedstrijd aan het massaal opgekomen publiek te kunnen voorschotelen. Ook in deze manche bleek al snel dat de combine op deze ondergrond verschrikkelijk goed uit de voeten kon en na een verstandig gereden race eindigden we hier op de 2e plaats achter de nr. 63 uit De Hoeve.

Concentratie aan de start.
Goed vertrokken.Kleine achterstand op de nr. 63.
Even een achterblijver op 2 ronden zetten.Rijen dik.
Volle parkeerplaatsen en tribunes.Ook onze fans uit Eext waren enthousiast en daar was natuurlijk ook alle reden toe na een 1e en 2e plaats. We hadden ons geplaatst voor de finale. Ook de grote onbekende was positief over het verloop van de wedstrijd. We kunnen je vertellen als deze man positief begint te worden dan moet er wel heel wat aan de hand zijn. Ook de belangstelling van onze collega's deed ons goed en we waren klaar om in de finale de strijd aan te gaan.

Staat je goed zo'n shirt.
Een positieve flex.Collega-racer Jan Willem Kemp is ook tevreden.
Nog even een shot tussendoor.


De finale brak aan en na een goede start met een 2e positie als gevolg kon het duel beginnen. Het werd een enerverende strijd. Barelt lag na de eerste bochten een meter of 30 achter op de nr. 63 en begon aan een indrukwekkende inhaalrace, elke ronde kwam hij weer een stapje dichterbij. In de laatste ronden was de strijd helemaal spannend en de nr. 63 en wij leverden een waar spektakel af, de spanning was om te snijden. Maar wat Barelt ook probeerde hij kwam er uiteidelijk niet meer langs en een tweede plaats in het kampionschap van Luxemburg was het hoogst haalbare. Dit is natuurlijk een schitterende prestatie en het hele team was uitermate tevreden. The team did a good job.

Positie 2 na de start .
Zo'n 30 meter achterstand weg te werken.


Als sluitstuk van de races in Rambrouch werden er achter de combine caravans geknupt. De bedoeling was natuurlijk om de caravan van je voorganger helemaal aan gort te rijden. Dit bleek een enorm spectaculair gebeuren met veel hilarische momenten. Het publiek stond op de banken. Na een paar ronden waren nagenoeg alle caravans al aan gort, alleen de caravan van het Arbos Racing Team bleek welhaast onverwoestbaar. Ja, als je dan nog de enige bent met een caravan dan is het jachtseizoen geopend en het kon ook niet lang uitblijven dat deze er ook aan moest geloven.

Startopstelling
Hup aan gort met die handelWat een ravage
Taaie caravans die uit Tijnje


Aan alle mooie dingen komt een eind en nadat we hele spul weer hadden opgeladen kon de terugreis aanvaard worden. Voor het transport had Lucien gezorgd en dat word door het hele team zeer op prijs gesteld. Lucien bedankt hiervoor. Na een lange rit kwamen alle teamleden weer veilig aan in Annen en werden er bij sponsor d' Anner Oele nog even tig versnaperingen genuttigd waarna het team moe maar voldaan huiswaarts toog. Over 2 weken is het dan zover de finale van het NK in Emmeloord, we hopen natuurlijk dat er zoveel mogelijk supporters meegaan en hopen jullie dan ook allemaal op 11 september te zien bij de beslissing om het NK.

Het transport was zeer goed geregeld.
Even het zaakje opladen.Valt niet mee zo'n bak recht te zetten.
Moven met die hap, naor huus.


Ja en hier is ie dan, de foto van de prijsuitreiking (met dank aan het Arbos Racing Team). Een hevig geemotioneerde Hendrik heeft de versierselen in ontvangst genomen, samen met de winnaar van de race in de vrije klasse.

Hevig ontroerd.
Is het geen plaatje.


Over Ons

Logo Scuderia Laverda

Scuderia Laverda is het combineracingteam uit het Drentse Annen. Sinds 2000 teisteren de machines van het team de circuits in Nederland en het buitenland.

Contact Informatie

Thoes
p/a Molenakkers 18, 9468 BM Annen
Tel:
Tel: +31 (0)6 - 8363 9964
Mail:
E-mail: info@mannenvanannen.nl