Interview sponsor Autohandel Venema

Autohandel Venema Annen

1. Waarom sponsor je de Mannen van Annen?
Omdat het een leuke club is, en om dat het een super sport is. Prachtig om te zien, om mee te maken. We gaan de meeste racen mee te kijken. Vaak met het hele gezin. Mijn Willy (Mulder) en onze jongens Henk en Gert vinden het allemaal prachtig. En daarom sponsoren we dit. We sponsoren alleen de dingen die ons zelf interesseren. Zoals Mc Annen, de voetbalvereniging en de historische vereniging van Annen.

2. Wat vindt je van Mannen van Annen?
Prima, ze hebben alles altijd goed voor elkaar, barbecue, genoeg te drinken, prima ontvangst. En ook nog mooie races! De sponsor commissie komt in principe altijd persoonlijk bij je langs, dat is goed.

3. Vertel eens wat over je bedrijf?
Het is eigenlijk een één-mans zaak. Nou ja eigenlijk een twee-mens-zaak. Ik doe de in- en verkoop van auto's en Willy doet de rest, die regelt verder echt alles, de boekhouding en zo. Ik koop auto's en verkoop ze weer. Verder doe ik nog wat aan export van auto's. Alle soorten auto's wat maar op mijn pad komt. Ook bedrijfsauto's. Ik heb geen voorraad. Ik doe niet aan reparaties en dergelijke dat laat ik doen. Vieze handen dat is niks voor mij. Dus eigenlijk heel simpel.

4. Heb je ook opvolgers?
Eén van onze jongens, Henk, wordt volgend jaar 18, misschien dat die langzaam wat in het bedrijf kan meedraaien. Henk voelt daar wel wat voor. Tweeling broer Gert weet nog niet wat hij wil, ik denk niet dat hij de autohandel in gaat. Het is een vak waar je in moet groeien, ik wordt ook wat ouder en zou mooi zijn als Henk wat met me mee kan lopen zodat ik het hem kan leren.

5. Als je het over zou doen zou je dan weer voor een eigen (deze) zaak kiezen?
Ja zeker, ik ben sinds 1994 zelfstandige en dat bevalt prima.
Wat er leuk aan is?
Je bent zelf eigen baas, je kan je tijd zelf indelen, als er iets niet goed gaat kan je alleen je zelf de schuld geven.
Is er ook een minder goede kant aan dit vak?
Nee, ik zit alle dagen met plezier bij de weg.

6. Merk je iets van "de crisis?"
Nee daar merk ik gelukkig niets van. Ik vind gewoon dat ik een super baan heb, je maakt altijd wel wat mee. Alles wat op mijn pad komt en waar ik handel in zie dat probeer ik. Ook bijvoorbeeld spijkerbroeken, poetslappen, koetslampen. Handel is handel.

7. Wil je verder nog wat zeggen?
Ik hoop dat de Mannen van Annen zo door gaan. En dat ze ook nog jaren op de zelfde voet door gaan. Het is een geweldige club, dat meen ik echt!

Over Ons

Logo Scuderia Laverda

Scuderia Laverda is het combineracingteam uit het Drentse Annen. Sinds 2000 teisteren de machines van het team de circuits in Nederland en het buitenland.

Contact Informatie

Thoes
p/a Molenakkers 18, 9468 BM Annen
Tel:
Tel: +31 (0)6 - 8363 9964
Mail:
E-mail: info@mannenvanannen.nl