Interview sponsor Voegbedrijf Homan

Voegbedrijf Homan

1. Waarom ben je sponsor geworden van Scuderia Laverda?
In de achterhoek hadden ze al combine-racen. Een kameraad van me, Barry Schuiling uit Annen was daar veel en zag de combine race. Hij maakte me enthousiast en ik dacht dat moeten wij ook in het Noorden hebben! Dus hebben wij de combinerace naar Yde gehaald. Ik zat al in het bestuur van de autocross. In 2000 hebben we de eerste combinerace georganiseerd in Yde. We zagen het Scuderia Laverda team voor het eerst in "de Hoeve". De ploeg uit Annen leek een leuke groep, enthousiaste mannen, een hecht team. We kenden wel enkele leden, zoals Barelt en Bart. Dus ja, die ploeg gingen we sponsoren en dat doen we nu al weer 4 jaar. Zeer naar tevredenheid. Annen kenden we verder al wel, we hebben een caravan tussen Annen en Eext en we sponsoren ook de zijspan combinatie van Mathijsen.

2. Wat vindt je van de sponsor commissie?
Dat gaat gewoon netjes, we maken dat ook wel eens anders mee.

3. Zijn er dingen die je anders zou willen zien, of waar je je aan ergert?
Nou nee, volgens ons gaat het wel goed zo. Het is gewoon een goed, hecht team.

4. Vertel een wat over jullie bedrijf?

Het bedrijf is 16 april 1985 opgericht (op de verjaardag van Geesje). We hebben het zelf opgericht. Hendrik is al vanaf zijn 14e jaar voeger (nu is hij 50). We hebben 6 man in dienst. Hendrik werkt zelf mee en zijn vrouw doet de financiën, administratie, manusje van alles, na-bezorger , hand en span diensten.

5. Wat voor werkzaamheden verrichten jullie?
Voegen, nieuwbouw, renovatie, gevel reiniging en impregneren. Al het materiaal hebben we zelf, hoogwerkers e.d.

6. Is het geen saai werk? Saai? Bij veel beroepen is de basis steeds het zelfde, de slager staat ook gewoon de hele dag karbonades te snijden. Voegen is beslist niet saai, elk gebouw is anders. Het is mooi als je een gebouw mooier kan maken. En wist je wel dat er wel 15 verschillende soorten voegen zijn!! We komen in de 3 noordelijke provincies. Het is lichamelijk wel een zwaar beroep. Maar wel leuk. Als je liefde hebt voor je vak, verveelt het nooit. Onze voorman is op zijn 14e begonnen hij stopt er binnenkort mee, hij is nu 60!

7. Is er genoeg werk?
Ja hoor, niks te klagen.

8. Zoeken jullie nog personeel?
Ja we zoeken nog een voeger, voor 40 uur per week. Hier is blijkbaar moeilijk aan te komen. We zijn zelf een leerbedrijf maar ook leerlingen zijn er niet. Als de jeugd maar met de computer kan werken of zo, dat willen ze nog wel, maar vuile handen krijgen.

9. Als je het over zou doen zou je dan weer voor een eigen zaak kiezen?
Ja , onder een baas werken zal nu ook niet meer mee vallen.

10. Zijn er ook opvolgers?
Nee, we hebben 2 dochters en 1 zoon. Geen van drieën wil dit vak in. Misschien ook maar goed ook, stel je voor dat de overname niet goed zou gaan dat zou akelig zijn. De zoon gaat waarschijnlijk wel de "auto-crosserij" in.

11. Aan wie wil je de groeten doen?
Aan het Scuderia Laverda team. Het is een spontaan team en we wensen hun heel veel succes dit jaar, we hopen dat ze ver komen. En we hopen dat Ellen weer gaat rijden dit jaar!

12. Wil je verder nog wat kwijt?
We hopen dat er in het land nog steeds genoeg vrijwilligers zijn die zich willen blijven inzetten voor het organiseren van dit soort wedstrijden.

13. En verder.
Annen is wel een leuk dorp, we kennen Jan Boers nog van vroeger toen hij nog "melkboer" was. Hij was altijd in voor een geintje. Maar we hebben hem ook een keer voor de gek gehad, we hebben hem "vuile eieren" verkocht!

We zien jullie waarschijnlijk wel in Yde!

Over Ons

Logo Scuderia Laverda

Scuderia Laverda is het combineracingteam uit het Drentse Annen. Sinds 2000 teisteren de machines van het team de circuits in Nederland en het buitenland.

Contact Informatie

Thoes
p/a Molenakkers 18, 9468 BM Annen
Tel:
Tel: +31 (0)6 - 8363 9964
Mail:
E-mail: info@mannenvanannen.nl