Interview sponsor Loonbedrijf Boer Anloo v.o.f

Boer Anloo

1. Waarom zijn jullie sponsor geworden?
Tja onze concurrent, collega uit Eext (Menninga) sponsorde de combine van Eext, ja en dan vonden wij dat wij die van Annen moesten sponsoren, we kennen de meeste mannen van Annen ook wel. We hebben zelf ook jaren in de racerij gezeten, bij ARTA (auto racing team Annen) De stap van auto race naar combine race is dan snel gemaakt, en combines dat past natuurlijk helemaal bij ons bedrijf. Zelf hebben we ook 2 Laverda combines. Alhoewel de combine race helemaal niets meer met een combine te maken heeft, het lijkt meer op een stock car, alleen de stuurderij zit nog op de achter wielen Verder zit racen wat in de familie, mijn beide kinderen, Warner en Titia doen aan kart racen. ARTA was een mooie tijd, Henk Mast is er mee begonnen in 1977, Harm Stadman wilde ook wel mee doen en ik zelf, ja en zo gingen we van start. Ik ben er in 1982 mee gestopt, Geert wat later. Ik heb de eerste beker van 1977 hier nog staan, aangeboden door cafe Erkelens, ook mijn laatste beker uit Duitsland heb ik nog.
2. Mochten we pech met één van de machines krijgen, stel jij dan je combine beschikbaar?
Nou nee, onze combines zijn ook geen winnaars, ze lopen niet hard genoeg, tenzij jullie vinden dat 25 km per uur hard genoeg is, dan zou het kunnen.
3. We hebben jullie opgegeven voor de Alebussenrace (giertank), heb je de uitnodiging al ontvangen?
???????? We hebben geen eens een gier tank, we doen niets met stront!
4. Zien we jullie dit seizoen nog aan de baan?
Ik ben wel eens in Yde wezen kijken, vaak komt het er niet van dan hebben we het te druk met werken of met de kinderen mee met kart racen. En we lopen ook niet graag voorop hoor.
5. Wat vindt je van het scuderia team?
De meeste jongens ken ik goed, van ARTA en disco '76, waar Geert en ik ook jaren gewerkt hebben. Het is een leuk team, wat de jongens willen gaat ook door!! Hij volgt het team wel ( de nieuwsbrief ligt op een tafeltje, de team foto hangt aan de muur, de pet wordt gebruikt, maar er is ook nog een zondagse pet in de kamer) Na de race belt hij wel eens met Harm Jan om te vragen hoe het is afgelopen.
6. Vertel eens wat over je bedrijf?
We hebben 4 man personeel, in drukke tijden nog een stuk of wat er bij dan zijn we met 8, 9 man. Bijvoorbeeld Harrie Drenth en ook nog een jongen uit Yde. We hebben even tellen: 8 tractoren, 2 combines, 3 shovels, 4 persen, een spitmachine, poot machine, 3 wikkelaars voor 4 kante pakjes, (Loonbedrijf Boer, vierkant de beste.) 2 aardappel rooimachines een gigantische bieten rooimachine. (een ding zo groot en zo duur als een huis!!) Ach, misschien nog wel meer hoor. We hebben een vaste klanten kring, voor ons is het gunstig dat enkele collega's ( concurrenten) gestopt zijn, want het is niet best in de landbouw hoor. (Achter het huis, in de schuren staan ook heel veel apparaten waar wij, "de combine wiev'n" geen enkel benul van hebben waar het allemaal voor dient, na een kleine rondleiding weten we iets meer en staan ons vooral te vergapen aan de grote monsters en bedenken ons dat hier voor mega kapitalen materiaal staat!)
7. Wanneer is het bedrijf opgericht?
Ik doe dit werk al 49 jaar, ik ben nu 64 ik ga door tot dat mijn lijf zegt dat ik moet stoppen of de bank zegt dat ik moet stoppen! Geert en ik zijn beide op 15 jarige leeftijd begonnen, Geert is 3 jaar jonger dan mij. Ik zou het ook zo weer overdoen. Het is mooi werk, ik kan ook niet anders, leren was ik geen ster in.
8. Wat voor werkzaamheden doe je?
We doen allebei alles, alleen ik doe ook de klanten contacten er bij, dat valt soms niet mee, de klant wil alles en ook direct. Ook de mobiele telefoon heeft het er niet leuker opgemaakt, maar ja dat hoort er bij. De vrouwen Sineke en Titia, hoeven in principe niet mee te helpen.
9. Zijn er opvolgers?
Mijn zoon Warner zit wel in het bedrijf, maar of hij het over kan nemen? Het zal wel erg moeilijk worden met de financiën.
10. Aan wie wil je de groeten doen?
Aan het hele team en veel succes!

Boer Anloo

Over Ons

Logo Scuderia Laverda

Scuderia Laverda is het combineracingteam uit het Drentse Annen. Sinds 2000 teisteren de machines van het team de circuits in Nederland en het buitenland.

Contact Informatie

Thoes
p/a Molenakkers 18, 9468 BM Annen
Tel:
Tel: +31 (0)6 - 8363 9964
Mail:
E-mail: info@mannenvanannen.nl