Emmeloord 11 september 2011

3e plaats NK heren en Nederlands kampioen bij de dames

Emmeloord, de laatste wedstrijd alweer van het huidige combineraceseizoen. De rijders stonden voor een zware opdracht, gezien de pech in de vorige races stonden we als team niet er niet echt florissant voor in de tussenstand. Er moest nog wel het een ander gebeuren deze dag. De eer van Annen moest hoog gehouden worden.

De rijders van vandaag, Rene en Klaas Jan waren zo scherp als bedorven mosterd om toch nog een podiumplaats naar Annen te halen. In de 1e manche bleek Klaas Jan met de 11 uitstekend uit de voeten te kunnen op de zware maar uitstekend geprepareerde baan. Rene daarentegen kon met de 66 geen potten breken. De machine is niet echt geschikt voor deze ondergrond, de machine was heel moeilijk onder controle te houden. Uiteindelijk sleepte hij nog een verdienstelijke 5e plaats in de wacht deze manche. The Good Old gaf echter nergens om en Klaas Jan verschalkte menig concurrent om uiteindelijk als 1e agfevlagd te worden deze manche. Een prachtig resultaat in de jacht op meer. De grootste concurrent, en leider in de tussenstand om het NK, Alex Oolbekkink met de nr 20, was niet echt succesvol deze manche en sleepte maar 7 punten binnen. Een mooi begin van de dag in de jacht op de titel.In de 2e manche moesten beide coureurs in dezelfde serie starten. In deze serie zaten gelijk alle favortieten voor de nederlandse titel en alle mogelijke scenarios werden uit de kast getrokken om te kijken hoe het team maximaal rendement zou kunnen behalen. Echter na een metertje of 400 konden we zeker een scenariootje of 10 aan de kqnt gooien. Beide machines toucheerden elkaar en the good old kwam als verliezer uit de strijd. De machine was onbestuurbaar en Klaas Jan moest noodgedwongen afhaken in de strijd om de nederlandse titel. Rene begon aan een welhaast onmogelijke opgave, maar hij was gebdrand en vond het gaspedaal, als een wilde furie stoof hij over de emmeloordse klei om uiteindelijk als 2e nog te eindigen in deze manche.De strijd om de titel was ongemeen spannend de nr 1 en 2 van het klassement lagen praktisch gelijk, waarbij echter gemeld moet worden dan de nr 20 in de B-finale uitkwam en de nr. 80 gewoon in de A-finale. De nr 20 voldeed aan de verwachtingen in de B-finale en pakte de volle 20 punten, waardoor wij in ieder geval uitgeschakeld waren voor de titel. Rene was desondanks vastberaden om het publiek te laten zien wat de machine in zijn mars heeft. Hij gaf The Beast de volle sporen en als een volleerd drekracer spoot de equipe over de baan. Een mooie overwinning in de finale en een 2e plaats in het dagklassement was het uiteindelijke resultaat.

Nadat alle rookwolken waren opgetrokken bleek dat we met de 66 ook nog een derde plaats in de eindstand van het NK hadden bereikt. Onze felicitaties gaan uit naar Alex voor het behalen van de Nederlandse titel, maar we zeggen er gelijk bij dat we er volgend jaar weer zullen staan om de titel terug te halen naar Annen. We willen hierbij iedereen die ons heeft ondersteund dit seizoen, sponsoren, donatuers en supporters, enorm bedanken voor hun steun en we hopen een ieder te mogen begroeten op onze jaarlijkse feestavond op 1 zaterdag oktober. Ook dat zal weer een fijn avondje worden denken wij. Uw verslaggevers van dit sizoen danken u voor de belangstelling en hopen een ieder volgend seizoen weer te kunnen begroeten.

Van de damesklasse geen verslag dit keer, aangezien de machine niet meer vooruit te branden was en we dit keer niet hebben kunnen rijden.


Emmeloord 11 september 2011

Voorbeschouwing

Zondag 11 september alweer de laatste wedstrijd van het combineseizoen 2011, de apotheose van het seizoen. Na de successen van de afgelopen seizoenen waarbij het team altijd op het podium te vinden was, is er dit jaar sprake van een hoop pech. Desalniettemin zijn onze machines terug te vinden op de 4e en 5e plek in het algemeen klassement en dat zint de coureurs niet. In Emmeloord zullen de mannen er alles aan doen om het seizoen goed af te sluiten en om zich op de ranglijst te verbeteren. Hiervoor zullen ze alles uit de kast moeten halen, want de andere teams willen ook hun podiumplek verdedigen. Er zijn echter nog voldoende mogelijkheden, de nummers 2 t/m 5 liggen dicht bij elkaar, een verschil van slechts 17 punten tussen nr. 2 en nr. 5. Spanning verzekerd, dus we rekenen op een grote delegatie supporters die de weg naar Emmeloord weten te vinden om het team de broodnodige ondersteuning te verlenen.

De rijders van vandaag zullen zijn, op de nr. 66 Rene Kuipers. Rene, die zich mediterend voorbereid op de race, is er op gebrand om zijn goede presatie in Marienvelde een goed vervolg te geven en een podiumplaats voor zich op te eisen. Natuurlijk zal hij ook voor de nr. 11 willen finishen, dus de onderlinge prestigestrijd zal er ook zeker zijn. Op de 11 zal plaatsnemen Klaas Jan Talens, Klaas Jan rijdt met dezelfde missie als Rene en dat zal zijn de verovering van de hoogst mogelijke podiumplaats. Klaas Jan wil zich de kaas ook niet van het brood laten eten, dus spektakel staat ons te wachten. Alles maar dan ook alles zal zowel van beide machines als van beide coureurs gevergd worden om de missie tot een goed einde te brengen.

En dan natuurlijk als hoogtepunt, de zegetocht van onze Nederlands kampioene Hillechien Klunder. In Marienvelde werden de taken meer dan voortreffelijk overgenomen door Bianca van Wijk en de voorsprong in het klassement is dan ook enorm. 4 zeges in evenzovele races is natuurlijk geen kattepis.

De supporters zullen om 10:15 uur verzamelen bij clubcafe Jan Boers om gezamelijk af te reizen richting Emmeloord. Denk eraan dat als je op het rennerskwartier wilt komen je een bandje nodig hebt en vraag bij de kassa even om een stempel, zonder deze stempel kom je anders ook niet binnen. Bel even met 1 van ons als je in Emmeloord bent en wij zorgen ervoor dat je er een krijgt. Tot in Emmeloord zou ik zeggen.

Over Ons

Logo Scuderia Laverda

Scuderia Laverda is het combineracingteam uit het Drentse Annen. Sinds 2000 teisteren de machines van het team de circuits in Nederland en het buitenland.

Contact Informatie

Thoes
p/a Molenakkers 18, 9468 BM Annen
Tel:
Tel: +31 (0)6 - 8363 9964
Mail:
E-mail: info@mannenvanannen.nl