Emmeloord 12 september 2010

1e, 2e en 3e plaats in NK combinerace

Ja hoor, hij is terecht. Uw redacteur is boven water en bij deze het verslag van de laatste race in Emmeloord. Het Nederlands kampioenschap in de vrije klasse was natuurlijk al in Marienvelde beslist maar er waren in Emmeloord toch nog wel wat prijzen te behalen. Zo was het nog niet zeker dat "The good old" wel de 2e plaats zou bemachtigen in de eindstand en in de damesklasse was het mogelijk nog spannender. Hier moest alles uit de kast worden gehaald om uberhaupt op het podium van het eindklassement te komen. De opdrachten waren voor aanvang van de race duidelijk en door de technische commissie waren de randvoorwaarden geschapen om tot optimale prestaties te kunnen komen.
De baan was verschrikkelijk zwaar en door een behoorlijke vertraging om de baan berijdbaar te krijgen, waarvoor de complimenten (anders had een ieder onverrichter zaken huiswaarts kunnen keren) kon er eindelijk gestart worden. Geert die The Beast bestuurde had al aangekondigd dat hij in de 1e manche als laatste zou vertrekken om er zo een zo spectaculair mogelijk tintje aan te gaan geven, maar dat liep eigenlijk niet helemaal zoals gepland. Ook the beast had moeite met het parcours en zo eindigde Geert in zijn 1e manche als vierde. Daarna was het de beurt aan Bas die de 2e plek in het eindklassement moest veilig stellen. Dit was niet aan dovemansoren gericht en Bas ploegde met de machine over de baan of het zijn lust en zijn leven was. Uiteindelijk leverde dit hem een zeer verdienstelijke 2e plaats op en de eerste 16 punten konden worden bijgeschreven.
In de 2e manche zaten beide machines in dezelfde manche en nadat na de start alle modderkloeten weer op hun plaats lagen en er weer wat zicht was, kon het meegereisde legioen vreugdevol constateren dat de machines op een 1e en 2e plaats lagen. Ondanks de zeer zware omstandigheden wist beide heren coureurs dit tot aan het het einde van de manche vol te houden waardoor het ook zeker was dat de 2e plaats in het eindklassement ook opgeeist zou worden door het Scuderia Laverda combineracingteam Annen.
De derde manche was dus voor het team eigenlijk een formaliteit maar dat kennen onze coureurs niet en dus werd er ook in deze manche tot het uiterste gestreden om ook de felbegeerde dagzege mee naar Annen te nemen. Uiteindelijk bleek Geert als winnaar uit de strijd te komen en hij greep dus de dagzege en met ruime voorsprong de 1e plaats in het eindklassement van het NK. En de pret kon natuurlijk nog niet op want ook de 2e plaats in het dagklassement en eindklassement ging mee naar Annen. Het moet gezegd worden het hele team heeft ook dit seizoen weer een uitstekende prestatie neergezet en dat ze ook volgend seizoen gebrand zijn op goede resultaten blijkt wel uit de vele ideeen die er al weer opborrelden.
Natuurlijk was het hierna nog de beurt aan Hillechien die dit keer The Good Old zou besturen. Dat ze gas geeft daar waren we niet bang voor maar gezien het zware parcours was de opgave niet eenvoudig om voor de concurrentie te eindigen. Het werd een zeer spannende race en op op het einde gaf Hillechien nog maar eens een straal gas in een uiterste poging de concurrente in te halen en dat lukte. Alles viel op zijn plaats en dit resulteerde in een prachtige 2e plaats in het dagklassement en een derde plaats in het eindklassement om het NK. Ook de dames dus succesvol, de pret kon bij het legioen niet op en gelukkig keerden alle meegereisde mensen terug naar het honk in Annen, waar tot in de late uurtjes onder het genot van menig consumptie nog werd nagepraat over de behaalde resultaten.
Al met al dus weer een zeer succesvol seizoen voor het team en we willen dan ook alle sponsoren, supporters en alle anderen bedanken voor het mogelijk maken van deze successen. We hopen dat een ieder ook dit jaar weer heeft genoten van de prestaties en naar verluid komt er in het nieuwe seizoen nogal wat concurrentie bij, dus dat kan een zeer spannend seizoen worden en we hopen een ieder die het team een warm hart toedraagt ook volgend jaar bij 1 van de races te kunnen begroeten.

De prijsuitreiking van dit sezioen is op zaterdag 13 november in zaal Wieggers, Waalderweg 16, 7263 RW Marienvelde.Emmeloord 12 september 2010

Voorbeschouwing

Zondag is het alweer zover de laatste wedstrijd van het seizoen in Emmeloord. Ondanks dat we als team de Nederlandse titel al hebben binnengesleept is er ook deze dag nog genoeg te verdienen.

Wat te denken van de damesklasse waar het ongemeen spannend is en waar wij op een gedeelde 3e plaats staan en dus nog alle kans maken om ook hier op de ereplaatsen van het NK terecht te komen. Hillechien Klunder zal deze race de machine besturen en dat er dan gas gegeven wordt mag bekend zijn.

Ook bij de heren is de 2e plek nog zeker niet beslist en Bas die 'The good Old' zal besturen zal er alles aan doen om deze ook binnen te slepen voor het team. 'The beast' zal deze race bestuurd worden door Geert Mulder die toegezegd heeft om er een prachtig spektakel van te gaan maken. Dus alle ingredienten voor een mooi afsluiting zijn aanwezig en dus hopen we wederom op een grote schare fans die mee gaan reizen naar de afsluiting van het seizoen.

De supporters kunnen om 10:15 uur verzamelen bij clubcafe de Anneroele om dan richting Emmeloord te vertrekken, waar de wedstrijd om 12:00 uur zal beginnen. Ik zou zeggen tot zondag aan de baan in Emmeloord.

Over Ons

Logo Scuderia Laverda

Scuderia Laverda is het combineracingteam uit het Drentse Annen. Sinds 2000 teisteren de machines van het team de circuits in Nederland en het buitenland.

Contact Informatie

Thoes
p/a Molenakkers 18, 9468 BM Annen
Tel:
Tel: +31 (0)6 - 8363 9964
Mail:
E-mail: info@mannenvanannen.nl