Emmeloord 2007

Prachtige seizoensprestatie, 2e plaats NK

Afgelopen zondag moest het dan gebeuren, iedereen uit het team was er klaar voor. Een uiterste poging moest de Nederlandse titel naar Annen brengen. Hiervoor moest Rene een topprestatie op de baan leggen en moest concurrent Jeroen Hoestee punten laten liggen in de 3 maches die er. verreden zouden worden. Een ieder die het team een warm hart toedraagt had de moeite genomen om naar Emmeloord af te reizen om daar getuige van te zijn. Het deelnemersveld zag er voor het eerst dit seizoen uit zoals het eigenlijk elke wedstrijd zou moeten zijn. De gehele top van Nederland was naar Emmeloord afgereisd. Harry ten Brummelhuis (nr. 63), de nr 21 uit Enter, de nr. 76 van Rene Bloem en de Beverol van Peter Weevers verschenen eindelijk weer eens aan de start. De voorwaarden om er een prachtige en spectaculaire wedstrijd van te maken waren dus volop aanwezig en Bram deed hier nog een schepje bovenop door voor het 2e jaar op rij een vat bier ter beschikking te stellen. Dit werd door het team en de supporters zeer gewaardeerd, daarom pleit ik er ook voor dat dit een jaarlijks terugkerende traditie gaat worden.

Die linkse staat bovenaan
Gelukkig zijn ook zij er weer bij1e manche
In de achtervolging


Gespannen waren de matadoren in afwachting van het startsein voor de 1e manche, en nadat deze gevallen was spoot menigeen dan ook uit de startblokken. Het gevolg hiervan was wel dat er in de eerste bocht een groot aantal machines tegelijk aankwamen wat een ravage tot gevolg had waar Rene middenin zat. Na veel oponthoud kon hij echter alsnog zijn weg vervolgen en sleepte er nog een knappe 4e plaats uit. Echter Jeroen Hoestee had de kluwen machines weten te omzeilen de reed onbedreigd naar de 1e plaats in de 1e manche. Het gevolg hiervan was dat onze achterstand opliep naar 29 punten met nog maar 2 maches te gaan.

Ja de 1e manche zit erop
Wat alweer een schadeHup gelijk herstellen die hap
Zij vermaken zich ook prima


De 2e manche was het er dus nu helemaal op of onder en dat was niet aan dovemansoren gericht. Rene spoot werkelijk uit de startblokken en liet gelijk het hele veld achter zich. Geconcentreerd rijdend sloeg hij alle aanvallen af een finishte uiteindelijk als eerste in deze manche. Aangezien Jeroen deze manche een achterwiel verloor en slechts als vijfde de finish passeerde betekende dat onze achterstand na deze manche nog 17 punten bedroeg. Dit was nog te doen in 1 mnache. Echter bij ons sloeg wederom het noodlot toe, voor de 3e keer in evenzovele wedstrijden begaf de versnellingsbak het weer eens en bleek de NK-titel verder weg als ooit. Dit is nu het derde jaar in successie dat we de race in Emmeloord niet uit konden rijden. Ik stel dan ook persoonlijk de 1e rijder van Scuderia Laverda die alle 3 de manches in Emmeloord uitrijdt een krat bier in het vooruitzicht.

D'r op of d'ronder
Ziet er goed uitEn de leiding
ChaosOok de leider heeft wel eens pech
Goed te doen hierFijne knaap die achmed
Zit er volledig doorheenToch nog maar een poging


Na een redelijke afkoelingsperiode tussen de manches bleek vlak voor de race dat de machine eventueel toch nog vooruit kwam en dus vertrok Rene op het laatste moment uit het rennerskwartier om toch nog te proberen de benodogde punten te behalen. Ook Jeroen Hoestee dacht dat de wedstrijd voor hem voorbij was, maar lasser Jan O bracht uitkomst en laste er een nieuw achterwiel aan zodat ook Jeroen de 3e manche van start kon. Voor ons mocht het echter allemaal niet meer baten want bij de start viel de machine weer stil en was het einde oefening. Toch moet ik het team een compliment maken want een 2e plaats in het NK is toch ook een bijzonder goede prestatie. Het is in ieder geval volgend seizoen weer een nieuwe uitdaging om dan toch maar eens een keer de Nederlands titel naar Annen te halen. Anders kunnen we altijd nog gaan skutjsesilen, er schijnt nog zo'n gezellige ploeg met dat idee rond lopen.

Goed werk Jan
Ook hier is het gezelligEven het seizoen doornemen
De rijder even een hart onder de riemFuck, zonder ons
Hij wel, goed gedaan JanToch mooi die leopard, het heeft wel wat
De jeugd heeft de toekomstTriest einde seizoen
Aan de bar is alles beter


Rest ons niets anders een ieder die dit jaar in wat voor vorm dan ook het team gesteund heeft te bedanken en we hopen een ieder weer te zien op de feestavond van Scuderia Laverda op zaterdag 20 oktober a.s. bij clubcafe Jan Boers.Emmeloord 2007

Voorbeschouwing

A.s. zondag de beslissing om het Nederlands kampioenschap in Emmeloord. Er zal een engel met ons mee moeten rijden willen we de titel nog naar Annen halen, maar dit team zal zijn uiterste best doen om het toch voor elkaar te boksen. Rene Kuipers zal de rijder in Emmeloord zijn die een optimale prestatie zal moeten neerzetten om de titel in de wacht te slepen. Het zal een hele opgave zijn, maar ook deze rijder weet wat er moet gebeuren en zal alles geven wat er in hem en de machine aanwezig is. We hopen al onze supporters zondag in Emmeloord te mogen begroeten om het team te ondersteunen. Het vertrek zondag voor alle supporters is zondag 10:00 uur bij clubcafe Jan Boers.

Over Ons

Logo Scuderia Laverda

Scuderia Laverda is het combineracingteam uit het Drentse Annen. Sinds 2000 teisteren de machines van het team de circuits in Nederland en het buitenland.

Contact Informatie

Thoes
p/a Molenakkers 18, 9468 BM Annen
Tel:
Tel: +31 (0)6 - 8363 9964
Mail:
E-mail: info@mannenvanannen.nl