Yde de Punt 8 juli 2012

Wisselvallige races heren, dames uitstekendDe derde wedstrijd in de verbeten strijd om de gouden positie in het klassement, stond op het programma. En dan betrof het ook nog onze thuiswedstrijd in Yde, waar we altijd hordes sponsors, supporters mogen ontvangen en waar we dus heel graag uitstekend willen presteren. In de ochtend was het weer voortreffelijk en de baan lag er uitstekend geprepareerd bij, de mannen waren gretig en het publiek stroomde gestaag binnen. Maar de weergoden hadden anders besloten en net toen de wedstrijden op het punt van beginnen stonden besloot Pluvius om zich eens te laten gelden. Binnen de korstste keren veranderde de baan in een glijbaan en stond de coureurs een moeilijke race te wachten.

De 1e manche van de standaards bleek al snel dat het besturen van de mastodonten niet weggelegd was voor de eerste de beste. Vele glijpartijen op de rechte stukken en daarom verassende uitslagen. Daarna was het tijd voor de hoge snelheidsduivels, de vrije klasse. Ook hier bleek al snel dat de ene coureur beter uit de voeten kon met deze omstandigheden dan anderen. De 66 met Klaas jan aan het roer reed prima en had de gehele manche de leiding en hoewel hij de nr. 80 in zijn nek voelde hijgen, leek het erop dat hij deze positie tot aan de finish zou kunnen verdedigen. Echter in de 1 na laatste bocht besloot Kim Bekkedam een allerlaatste pogign te wagen en hij wist Klaas jan binnendoor te verschalken. Knap gedaan. Dat betekende een 2e plaats in de 1e manche en 16 punten erbij. Dat was al aanzienlijk beter dan het vorige seizoen hier en het bood natuurlijk perspectief. In de volgende heat kwam Bas met de nr. 11 aan de start en deze machine heeft zoveel power dat het alras een hele klus bleek om de volop aanwezige pk's op de baan over te brengen. De machine schoof over de hele baan en naar alle waarschijnlijkheid, we hebben het niet nagemeten, maar heeft Bas deze manche wel een kilometer of drie teveel afgelegd. Toch wist hij de machine nog naar een verdienstelijke 4e plaats te sturen en kon zo 11 punten bijschrijven op het conto van de 11.

In de 2e manche zaten beide machines in dezelfde heat en eigenlijk eenzelfde beeld, de 66 aan de leiding en de 11 dobberend rond een 4e stek. Klaas jan had geleerd van de 1e manche en hoewel de nr. 80 het op hetzelfde punt weer probeerde wist Klaas jan deze keer de deur dicht te houden en als 1e The Beast over de finishlijkn te manouvreren. De volle 20 punten in de pocket en een plaats in de A-finale veiliggesteld. Bas op de 11 finishte ook in deze manche als vierde en schreef zodoende wederom 11 punten bij en ook hij verzekerde zich van een plaats in de A-finale.

In de A finale werd de eerste startrij gevormd door: P1 Klaas Jan (66) met 56 punten, op P2 Kim Bekkedam (80) eveneens met 56 punten, op P3 Erwin Hoesstee (1) met 53 punten, op P4 Alex Oolbekkink (20 en regerend Nederlands kampioen) met 42 punten en op P5 Bas (11) ook met 42 punten. Het rode legioen maakte zich op voor een spectaculaire finale, de baan was inmiddels goed droog en een ieder kon zijn kwaliteiten gaan tonen aan het zeer massaal opgekomen publiek in Yde. De nr 1 had een pikstart en Klaas Jan zette alle zeilen bij om in het kielzog van de 1 de 1e bocht in te gaan. Schitterend positioneerde hij de machine vlak achter de 1 maar bij het uitkomen van deze bocht probeerde hij gelijk de leidende positie in te nemen en daarbij stuurde hij iets te ver naar binnen. Gevolg een zandbult van een meter of 3 voor op de bumper en einde manche zo leek het. 3 ronden lang stond de 66 er verloren bij in de greppel. Er gimg echter een andere combine op zijn kant en zoals altijd worden dan de vastzittende machines losgetrokken en mogen de manche vervolgen. Een geluk bij een ongelukje dachten we en de machines inclusief de 66 werden weer opgesteld. Het was wachten op de herstart, het duurde echter even voordat alle machines op de juiste plek waren neergezet en nadat de vlag was gegeven voor de herstart sloeg de 66 af (verzopen was de conclusie), dus helaas geen punten in de finale, terwijl de concurrentie maximaal scoorde. Teleurstelling was op de gezichten af te lezen. We hadden natuurlijk nog een ijzer in het vuur met de 11, maar ook nu kwam deze niet echt goed uit de voeten. Wederom een vierde plaats en dus in totaal voor deze dag 53 punten. Dit bleek toch goed voor een plaats winst in het klassement.

Daarna was het de beurt aan Bianca om in haar achtertuin de 1e winst van het seizoen naar zich toe te halen. Na 2 2e plaatsen in de voorgaande wedstrijden wilde ze voor het thuispubliek een prima prestatie neerzetten en was ze erop gebrand om de concurrentie ver achter zich te laten. Bianca schoor uit de startblokken en eiste gelijk de 1e positie voor zich op, ze manouvreerde tussen de mastondonten door of het haar dagelijkse werk was en bouwde gestaag haar voorsprong uit. Onbedreigd finishte ze als 1e en kon zo 20 punten bijschrijven. Met een lach van oor tot oor keerde ze weer terug in het rennerskwartier. Mooi 4 punten ingelopen op de concurrente en nog alles in eigen hand om de Nederlandse titel met succes te verdedigen.

Het hele team kijkt alweer uit naar de volgende wedstrijd. Deze zal plaatsvinden in het mekka van de combineracelarij in Marienvelde. Altijd een spectaculaire race en gezien de huidige standen hebben we daar veel te winnen. Alle ingredienten zijn aanwezig voor een zeer enerververende wedstrijd en we hopen dan ook dat wederom vele sponsoren en supporters de weg weten te vinden. Tot ziens in Marienvelde.Yde de Punt 8 juli 2012

Voorbeschouwing

Wat gaat het hard, alweer een jaar voorbij en dus staat onze thuiswedstrijd in de kathedraal van het Noorden alweer voor de deur. Na de wanvertoning van de vorige optocht (zie hiervoor verslag Afferden) hopen we nu weer een echte combinerace te zien, vol met spanning, sensatie en mooie prestaties.

Voor de 2e keer op het nieuwe circuit van Yde en we weten dat de piste beter geprepareerd is dan vorig jaar. We verwachten hier in de herenklasse een beter resultaat te kunnen neerzetten dan vorig jaar. De 66 scoorde toen geen enkel punt na het uitvallen in de 1e manche. Uiteindelijk heeft dat ons vorig jaar de titel gekost, dus we hebben hier wat recht te zetten. De mannen zijn gebrand op een goed resultaat, maar de concurrentie is hevig en als aasgieren wordt er naar elkaar gekeken en gestreden om elk puntje. En dat is waar het publiek voor komt.

De chauffeurs, die de naar verwachting vele aanwezige fans in extase moeten brengen zijn op de "the Good Old" nr. 11 Bas Erkelens. Bas is doordrongen van het feit dat er gepresteerd moet worden in Yde. Er zijn plekken te winnen in het klassement en dat zal het doel zijn. In plaats van lekker een biertje drinken zal hij trachten de concurrentie zand te laten happen. The Beast" zal net als vorig jaar bestegen worden door onze voorzitter, deze machine is in een hevig gevecht gewikkeld, met de nr. 1 van Hoesstee, om de kopppositie in het klassement. Prachtige gevechten leverde dit op in de Hoeve en we hopen dat dit herhaald wordt op de heilige grond van Yde. De verwachting is dat we in het nadeel te zijn ten opzichte van de 4-wiel aangedreven machine van Hoesstee, maar vlak de raceinstelling van Barelt niet weg. Hij zal altijd voor zijn kansen gaan en daar waar mogelijk toeslaan. Wij verwachten zeer spannende races en adviseren iedereen om de reis naar Yde te gaan maken. De catering zal zoals altijd, weer voortreffelijk zijn.

En dan de damesklasse, Bianca is erop gebrand om 1e plaatsen te gaan behalen. Ze heeft nu 2 keer een tweede plaats behaald en dat zit haar niet lekker. Zeker in de wedstrijd bij haar in de achtertuin zal ze het publiek willen tonen dat ze er klaar voor is om de hoogste trede te betreden bij de prijsuitreiking.

Het team is er klaar voor, de machines zijn in optima forma en we hopen in Yde op een zeer massale opkomst van het rode legioen. De weg van Annen naar Yde zal rood kleuren. De supporters kunnen zich om elf uur verzamelen bij clubcafe Boers. Heb je een plekje over in de auto, rij even naar het cafe en neem iemand mee die het team ook wil ondersteunen.

We verwachten dit jaar weer een invasie, dus ik zou zeggen tot zondag .a.s. in Yde waar de benzine en dieseldampen tot op de A28 te zien zullen zijn.

Over Ons

Logo Scuderia Laverda

Scuderia Laverda is het combineracingteam uit het Drentse Annen. Sinds 2000 teisteren de machines van het team de circuits in Nederland en het buitenland.

Contact Informatie

Thoes
p/a Molenakkers 18, 9468 BM Annen
Tel:
Tel: +31 (0)6 - 8363 9964
Mail:
E-mail: info@mannenvanannen.nl