Yde de Punt 2007

40 punten aan totaal toegevoegd

Zondag 8 juli was het weer tijd voor onze thuiswedstrijd op het circuit van Yde. Zoals altijd begon de voorbereiding zaterdags al, met het opladen van de benodigde materialen en cateringvoorzieningen. Ook dit is al een happening op zich. De strakke en geoliede machine draaide op volle toeren en binnen een mum van tijd was alles weer gereed voor vertrek. Zondagmorgen kon de technische ploeg als eerste afreizen richting Yde om daar het kampement alvast. in te richten waar de supporters en sponsors/donateurs in een gezellige ambiance ontvangen konden worden. Aangezien het maar een korte rit was naar Yde kregen de chaufeurs navenante broodjes gehakt mee voor onderweg, zodat ze in een ruk door konden rijden.
Na het met goed gevolg afleggen van de remproef (penningmeester weer tevreden) kon het legioen zich opmaken voor de 1e manche van de dag. Voorzien van het nieuwste op merchandising gebied (penningmeester nog blijer) toog de supportersschare naar de baan om daar de verrichtingen van de nr. 66 gade te slaan. Helaas kon hier in Yde de trouwe nr. 11 niet aan de start verschijnen wegens motorische problemen, maar hiermee hopen we in Mariënvelde aan de start te kunnen verschijnen om de supporters nog meer waar voor hun geld te kunnen bieden.

In de 1e manche moest de rijder van vandaag Klaas Jan starten vanaf de 2e startrij en kon dus gelijk borst natmaken voor een enorme inhaalrace. De start was goed en de machine spoot weg, zich een spoor banend door het hele veld op jacht naar de koppositie. Alle verliep voorspoedig en Klaas Jan werkte zich al spoedig op naar een 2e postie achter regerend Nederlands Kampioen Jeroen Hoestee. Toen sloeg echter het noodlot toe, bij een inhaalactie van de nr. 1 van Erwin Hoestee toucheerden de machines elkaar en knalde de nr. 66 onbestuurbaar de gracht in. Werk aan de winkel voor de technische ploeg.

Ondertussen was het zoals gewoonlijk weer een drukte van belang bij de culinaire hoogstandjes van cateringservice BraTal BV en ook het bier vloeide weer rijkelijk. Het moet gezegd worden dat het culinaire gedeelte deze race uitmuntend verzorgd was en uw verslaggever was hiervan dan ook danig onder de indruk. Een compliment is hier zeker op zijn plaats en ik hoop dan ook dat de catering dit niveau moeiteloos weet vast te houden.

De technische ploeg had zogezegd een behoorlijke klus voor de kiezen aangezien de stuurstang volledig naar de kloten was, maar deze mannen deinzen nergens voor terug en na een tijdje sleutelen en lassen was de machine gereed om in de 2e manche de broodnodige punten te verzamelen voor het klassement.De 2 manche verliep voorspoedig en bracht het legioen in extase toen Klaas Jan de koppositie veroverde en deze steeds verder uitbouwde. Onbedreigd ging the Beast op de overwinning af en zo konden de eerste 20 punten van de dag op ons conto worden bijgeschreven.

Belangrijk was ook dat we deze manche geen schade opgelopen hadden en de technische ploeg kon zich dan ook eindelijk tegoed doen aan de vele versnaperingen.Klaas Jan was nog niet klaar met zijn missie en liet in de derde manche weer uitstekend racen zien. De supportesschare raakte welhaast buiten zinnen toen hij ook in deze manche de kopppositie wist te bemachtigen. Aan zijn racen te zien was hij geenszins van plan deze op te geven en zo konden er wederom 20 punten aan het totaal worden toegevoegd. Aan het eind van de dag bleek dit resultaat goed voor een derde plaats in het dagklassement en kon er weer een beker op de koelkast worden bijgeplaatst. Volgens mij wordt het inmiddels tijd op deze op zijn kant te leggen.
Zoals altijd werd de dag afgesloten in clubcafe de Anner Oele waar het zilte gerstenat ook nog weer rijkelijk vloeide. De die-hards bleven nog tot in de kleine uurtjes nagenieten van wederom een fantastische dag. De volgende race om het NK zal op zondag 19 augustus plaatsvinden in Marienvelde en we hopen dat alle supporters ook deze dag het team hartstochtelijk komen aanmoedigen. Tot ziens in Marienvelde.

PS Uw verslaggever heeft dan vakantie en zal het verslag van de wedstrijd een stuk sneller op de site plaatsen dan dit keer het geval was. Mijn excuses daarvoor.

Over Ons

Logo Scuderia Laverda

Scuderia Laverda is het combineracingteam uit het Drentse Annen. Sinds 2000 teisteren de machines van het team de circuits in Nederland en het buitenland.

Contact Informatie

Thoes
p/a Molenakkers 18, 9468 BM Annen
Tel:
Tel: +31 (0)6 - 8363 9964
Mail:
E-mail: info@mannenvanannen.nl