Yde de Punt 2006

Sensationele overwinning damesklasse

Afgelopen zondag was het dan zover, onze thuiswedsrijd in Yde stond op het programma. Nadat we in Duitsland hadden gezien dat de machine de competitie aankon met de concurrenten die altijd voor ons eindigden, waren de verwachtingen erg hooggespannen voor deze wedstrijd. Zondagmorgen om half acht werd er verzameld op het bekende vertrekadres en nadat het fris en de biervaten uit de koeling waren gehaald kon de reis een aanvang nemen.

Aangekomen in Yde werd het kampement weer vlotjes opgezet zodat het team de sponsors/donateurs en supporters in een goed ambiance kon ontvangen. Dat deze mensen ondanks de hitte weer massaal de weg hadden weten te vinden bleek wel uit de rooie zee van shirts rond de baan en de biercomsumptie.

De rijder van vandaag was Geert Mulder en nadat hij de remproef had gedaan en de penningmeester tevreden had gesteld kwam de Laverda plots weer de baan op gesneld. Het bleek hier om een testrondje te gaan van onze vrouwelijke debutant Annemiek Visser. Annemiek gaf aan dat rijden op deze baan toch een stuk eenvoudiger was dan het rijden in een weiland met koeien aangezien ze nu precies wist waar ze langs moest. Dit beloofde nog wat voor de rest van de dag.


De thuisbasis
Massaal weer aanwezigIn de eerste manche bleek inderdaad dat de combine goed mee kon komen en Geert deed lag al snel op de eerste plaats. Maar ja, als je zo snel bent heb je ook wel een last van achterblijvers. De eerste botsing kon Geert nog goed oplossen door op eigen kracht weer uit de greppel te komen, echter een halve baan later werd hij door een achterblijver vol in de flank geraakt en op een zodanige manier in de greppel geparkeerd dat hij de race niet kon vervolgen. Dit was natuurlijk een enorme domper op de feestvreugde. Gelukkig bleek de schade mee te vallen zodat we de wedstrijd wel konden vervolgen. Volgens ons zijn we echter toch nog op de 8e plaats geeindigd zodat we toch nog 3 punten bij konden schrijven op het konto.


Start
Goed bezigOndertussen was het zoals gewoonlijk weer een drukte van belang bij de culinaire hoogstandjes van cateringservice BraTal BV. Gezien de hitte moest er natuurlijk ook genoeg gedronken worden en dat was niet tegens dovemansoren gezegd, het bier vloeide rijkelijk (Rene nog bedankt voor de 60 liter Bavaria). Nadat Geert weer even manche had gereden bij de autocross kon hij zich weer in de combine hijsen en zich opmaken voor de 2e manche van de dag. Hier moest natuurlijk het een en ander goedgemaakt worden en Geert ging dan ook voortvarend van start. Echter de concurrentie liet zich ook niet onbetuigd enwe moesten genoegen nemen met een 4e plaats. Toch weer 11 punten erbij in de strijd om het NK.


Wat ligt daar toch.
Start 2e manche.In de derde manche was het alles of niks om toch nog te proberen een ereplaats te bemachtigen. De machine werd tot het uiterste gepusht en deze manche verliep voorspoedig en we waren in fel duel verwikkeld om een hoge positie. Uiteindelijk bleek nadat de stofwolken op waren getrokken dat we wederom met een 4e plaatst genoegen moesten nemen en zodoende volgens onze calculaties vandaag in totaal 25 punten bij konden schrijven in de strijd om het NK bij de heren.


Lekker op dreef
Alweer een mooie dag.Maar we hadden voor deze dag natuurlijk nog een ijzer in het vuur. Voor de eerste keer zouden we met de combine ook uitkomen in de damesklasse. Terwijl Annemiek was de gehele week toch nerveus was geweest, bleek dat er van spanning op de wedstrijddag geen sprake was. Dit moet mede gelegen hebben aan de uiterst gedegen voorbereiding waarvoor Hendrik werkelijk alles uit de kast heeft gehaald. Ook een topprestatie van formaat bij deze temperaturen.

Nadat het stoplicht op groen ging vertrokken de dames voor hun manche om het NK en al snel bleek dat dit parcours Annemiek geweldig goed lag. Ze scheurde rond of ze al jaren niets anders deed, ze vond zelfs tijdens de wedstrijd de tijd om even naar de talrijke fans te zwaaien. Annemiek lag de hele manche op een keurige 2e plaats, maar nadat de nr. 63 in botsing kwam met 1 van de standaardcombines en bleek dat ze niet verder kon lag de weg open naar eeuwige glorie. Annemiek reed de race bekeken uit en behaald de eerste overwinning in het NK voor de Scuderia Laverda. De fans waren uitermate tevreden en Annemiek werd, terecht, als een heldin verwelkomd in het kamp.


Combine chick
Combinewiefie van de maand juliLaatste instructies
Goed vertrokkenGeweldige prestatie
Even de ererondeBij deze willen wij Rieks Schuiling en Voegbedrijf Homan nog bedanken voor de beschikbaar gestelde premies. De penningmeester glunderde alweer bij het zien van alweer een envelop. Ook willen wij de champagne-donateurs Ingrid Oosting en Petra Zondag bedanken voor het vertrouwen die ze bij voorbaat hadden in de beide coureurs. Natuurlijk werd de avond op traditionele wijze afgesloten bij clubcafe d'Anner Oele. Onder het genot van diverse alcoholische versnaperingen werd de dag nog even gevalueerd en werd er al weer reikhalzend uitgekeken naar de volgende wedstrijd op 13 augustus in Marienvelde. We hopen dat er ook daar weer veel mensen naartoe reizen zodat we zoals omroeper Wim "de stem zonder rem" Bremmer opmerkte het meest professioneel geleide team van Nederland op een goede manier kunnen promoten. Tot ziens in Marienvelde.


Aankomst clubcafe
Nog even vierenYde de Punt 2006

Voorbeschouwing

Tijdens de tweede race om het Nederlands Kampioenschap zal de machine bestuurd worden door Geert Mulder. Geert heeft natuurlijk al een hoop race-ervaring en zal deze dag ook nog uitkomen in de autocross. Vorig jaar reed Geert de wedstrijd in Emmeloord waar hij een derde plek wist te bemachtigen en hij zal er alles aan doen om deze prestatie in onze thuiswedstrijd te gaan verbeteren.

De verwachtingen zijn natuurlijk hooggespannen na de prestaties in Duitsland en het hele team is er ook klaar voor om er in Yde weer een geweldige dag van te gaan maken. De voorbereidingen zijn hiervoor al in volle gang en zoals gewoonlijk zal het de meegereisde sponsors/donateurs en supporters weer aan niets ontbreken.

Alles wijst erop dat het zondag een bloedhete dag zal worden dus we hopen dat Geert in die hitte het hoofd koel kan houden en een goed resultaat neer kan zetten. Om niets aan het toeval over te laten nemen we hiervoor speciaal een koelauto mee, waar de rijders na de manches de lichaamstemperaturen weer naar het normale peil kunnen brengen. De verwachtingen zijn dat ook Hendrik gretig gebruik gaat maken van deze faciliteit.

Ook gaan we deze dag een primeur meemaken. Mits de machine heel blijft gaat de Laverda deze dag in de damesklasse zijn debuut maken. Hiervoor hebben we de lokaal zeer bekende Annemiek Visser aan weten te trekken. Er is door Annemiek al geoefend en hierbij sprak zij de hoopgevende woorden "Ik ben er klaar voor". We gaan er wel vanuit dat er genoeg dixies op het terrein aanwezig zijn maar dat zal geen probleem zijn waarschijnlijk.

Stel jezelf even voor.
Naam: Geert Mulder
Leeftijd: 36
Hobby's: Motor- en autosport (zelf beoefenen) en combineracen natuurlijk

Wat verwacht je van jou race in Yde?
Ik hoop de hoge verwachtingen van het team en de supporters waar te kunnen maken. In de sport moet je altijd het hoogste nastreven, dus als het mogelijk is gaan we voor de 1e plaats

Wat zijn je verwachtingen voor het komende seizoen?
Vorig jaar hebben we wat pech gehad in Emmeloord, maar ik verwacht dat we dit jaar
minimaal een plek in de top 3 om het Nederlands kampioenschap gaan behalen.

Geert


Annemiek Visser

Wat zijn je verwachtingen voor je debuutrace in Yde?
Ik verwacht dat de technische ploeg een goede combine voor me heeft klaarstaan, waar mee ik zal proberen goed rond te komen. Het lijkt me beslist niet makkelijk maar ik zal echt mijn best doen om het team niet teleur te stellen. Yde is toch een "thuis wedstrijd" hier moet het gebeuren, dus eigenlijk is het een eer dat ik hier mee mag doen!!

Heb je de afgelopen nachten nog wat rust kunnen pakken of ben je al met de race bezig?
Als ik er over nadenk gieren de zenuwen me door de keel, gelukkig is denken niet mijn sterkste kant. Ik verwacht van zaterdag op zondag weinig te slapen en ik zal zeker zondagochtend niet te ver van de wc af kunnen zijn voor de zekerheid.

Wat vind jij van de club Scuderia Laverda?
De club is er één om trots op te zijn. Een groep mannen die zonder onderlinge problemen heel veel voor elkaar krijgen. Echt heel knap wat ze in elkaar kunnen sleutelen en hoe ze het steeds weer voor elkaar kunnen krijgen om van elke wedstrijd weer een feestje > te maken. Verder is het leuk om te zien hoe bekend de club ondertussen is geworden, dit is zeker ook te danken aan deze mooie website die goed bekeken wordt. Door dit alles is de club groot geworden dat merk je aan alle mensen met rode club shirts, als je dat zo bij elkaar ziet , ja dan ben ik echt trots op de club!

Wil je verder nog iets kwijt?
Ik hoop dat ik de combine heel over de finish kan krijgen en dat we er met elkaar, wat voor resultaat het ook word, een prachtige dag van maken. En ik wens Geert Mulder ook veel succes toe deze dag (heel stiekem hoop ik ook wel een beetje dat de combine na dat Geert over de streep is gekomen niet helemaal meer goed is. grapje(?)

Annemiek

Over Ons

Logo Scuderia Laverda

Scuderia Laverda is het combineracingteam uit het Drentse Annen. Sinds 2000 teisteren de machines van het team de circuits in Nederland en het buitenland.

Contact Informatie

Thoes
p/a Molenakkers 18, 9468 BM Annen
Tel:
Tel: +31 (0)6 - 8363 9964
Mail:
E-mail: info@mannenvanannen.nl