Yde de Punt 3 juli 2005

Rode Invasie

3 juli was het weer zover. De combine kon weer van stal worden gehaald voor de 2e wedstrijd van het seizoen, de thuiswedstrijd in Yde de Punt. Omdat het een thuiswedstrijd was hadden wel rekening gehouden met met een grote opkomst van eigen publiek, maar wat er in Yde gebeurde overtrof zelfs onze verwachtingen. Het was een rode invasie. De verwachtingen waren hooggespannen na de derde plaats in De Hoeve. Er stond nu natuurlijk extra druk op de ketel om deze positie te verdedigen. De rijder voor vandaag was Bart, die zich geestelijk zeer goed had voorbereid op deze wedstrijd. De start van de eerste manche verasste vriend en vijand, de combine spoot werkelijk weg en nadat de eerste stofwolken waren opgetrokken lagen we bijna een halve baan voor.


De rijder
De start


De 1e manche verliep verder voorspoedig totdat we in de laatste bocht voor de finish in de sandwich werden genomen. Normaal hebben we daar geen problemen mee, maar met combines is dat toch andere koek. We liepen her en der wat schade op waaronder een lekke band, een gehavende band en een stuk of wat afgebroken beugels. De combine werd aan de kant gezet om verdere schade te voorkomen, er moesten immers nog twee manches worden verreden. De kantelaar was er als de kippen bij om een en ander even door te nemen. Nu hebben we altijd alles bij ons, zodat we ter plaatse een en ander konden repareren.


Geen extra schade riskeren.
Eindelijk kon er tijdens de wedstrijd gesleuteld worden.

Zoals gewoonlijk weer alles bij ons.
Goed gereden.


Zoals altijd was de catering weer voortreffelijk en daar werd dan ook gretig gebruik van gemaakt. Het was een komen en gaan van supporters in de vip-room. Iedereen werd door de cateraars voorzien van een natje en een droogje. Alle sponsors waren persoonlijk uitgenodigd en ook zei kwamen in grote getale naar de wedstrijd.


Vip-room.
Wat een supporters.


De 2e manche verliep een stuk voorspoediger als de 1e. Bart reed uitstekend en haalde hier een verdienstelijke 3e plaats. De eerste punten van de dag konden op ons conto worden bijgeschreven. In de derde manche vond Bart schijnbaar dat het tijd was voor een diepte interview want de combine werd pal voor de omroeper in de sloot geparkeerd (weliswaar met hulp van een concurrent, maar toch). We hadden echter geluk dat verderop een combine op z'n kant lag, zodat we (nadat Bart de omroeper om een kraan had verzocht) de manche verder uit konden rijden. We haalden uiteindelijk de 4e plaats wat weer goed was voor 11 punten.


Het blijft een mooi gezicht.
Prachtig zo'n race.

Volop in aktie.
Een oude bekende.


Aan het einde van de race bleek dat we in het dagklassement uiteindelijk 5e waren geworden. Een resultaat waar we mee konden leven. Ook de supportes waren dik tevreden en zochten massaal de tent op om de kelen nog wat te smeren en gezamelijk de race nog even door te nemen. De stemming zat er wederom voortreffelijk in.


Er zijn toch nog mensen die het oude shirt aan blijven houden.
't is een fraai koppel.

Jong en oud te vinden in de tent.
Een invasie.


Nadat we het zooitje hadden opgeruimd en iedereen (er hadden wat mensen niet goed in de dienstregeling van de bus gekeken) vervoer terug had naar Annen werd er bij Boers nog een aantal uren afgebierd. Ook hier waren we goed vertegenwoordigd en de kroeg zag dan ook rood van de mensen.


Even afbieren.
Tevreden supporters.

Dat was wel nodig die deodorant.
En we gaan nog niet naar huis.


Samenvattend kunnen we ook van deze dag zeggen, dat het meer dan geslaagd was. Alles werkte mee. Wij willen bij deze dan ook alle supporters, sponsoren en ander liefhebbers bedanken en hopen dat jullie bij de volgende wedstrijd in Mariënvelde ook weer in grote getale aanwezig zullen zijn om de mannen van annen te steunen in de strijd om het Nederlands kampioenschap.

Over Ons

Logo Scuderia Laverda

Scuderia Laverda is het combineracingteam uit het Drentse Annen. Sinds 2000 teisteren de machines van het team de circuits in Nederland en het buitenland.

Contact Informatie

Thoes
p/a Molenakkers 18, 9468 BM Annen
Tel:
Tel: +31 (0)6 - 8363 9964
Mail:
E-mail: info@mannenvanannen.nl