Sint Isidorushoeve 20 mei 2012

Sensationele opening combineseizoen 2012

Zondag 20 mei 2012, de start van het nieuwe combineseizoen staat voor de deur. Op de heilige grond van De Hoeve zal binnen een paar uur het mega-spektakel losbarsten. Om 07.00 uur verzamelen de eersten zich vol goede moed bij de combineschuur. Een enkeling toont toch echt sporen van de afgelopen week, misschien iets te lang in de Heineken-marinade gelegen? Maar een man een man een woord een woord. Iedereen die mee zou gaan was er en na het nuttigen van enkele hoognodige koppen koffie en nadat de afdeling transport voorzien was van broodjes met heerlijke home-made gehaktballen, vertrok het konvooi richting de Hoeve.

Bij aankomst bleek dat ze op het rennerskwartier speciaal voor onze vriend Hendrik voor ons een plek hadden vrij gelaten onder een grote boom zodat hij de gehele dag die koperen ploert kon ontwijken. Nadat om 11.00 uur de remmentest en de noodzakelijk keuring waren geweest en de overige supporters, teamleden en sponsors waren gearriveerd konden we ons opmaken voor de wedstrijd. Zijn de coureurs scherp, wat heeft de concurrentie gedaan, hoe houd de motor het, allemaal vragen die deze dag beantwoord zouden worden.


In de eerste manche moesten Barelt (66) en Rene (11) in dezelfde manche starten. De organisatie had een prachtige indeling gemaakt, aangezien alle favorieten waaronder ook de titelverdediger in deze heat aan de start zouden verschijnen. Alle ingredienten voor een heuse thriller waren aanwezig en dat zou ook gebeuren. Na een uitstekende start pakte Rene gedecideerd de leiding met in zijn kielzog Erwin Hoesstee (1). Barelt moest vanaf de 2e startrij starten, maar klom gelijk op naar de vierde plaats achter de regerend Nederlands kampioen, Alex Oolbekkink (20). Rene kwam onder zeer grote druk te staan van de zeer snelle Erwin Hoestee (complimenten voor het geleverde werk van de afgelopen winter) en Erwin wist Rene uiteindelijk te verschalken. Nadat Barelt Rene ook wist te passeren was de einduitslag van deze manche als volgt: Erwin (1) op de 1e plek, Barelt (66) op plek 2 en Rene (11) op plek 3. De eerste punten binnen en een zeer spectaculair begin van de dag, het publiek stond op de banken.In manche 2, heat 1 moest Barelt (66) starten. Hij was zeer attent en pakte een kopstart. Nadat de stofwolken waren opgetrokken bleek er geen vuitlje aan de lucht om de overwinning in de heat naar zich toe te trekken. Lekker, weer 20 punten in de knip en natuurlijk kwalificatie voor de A-finale (20 bonuspuntjes, ook lekker). In heat 2 kwamen Rene (11) en Erwin Hoestee (1) weer samen en Erwin bleek wederom te snel voor the Good Old, maar Rene reed zeer bekeken en pakte een voortreffelijke 2e plek (16 punten).

Wat een heerlijke racedag, iedereen was enthousiast en verheugde zich op een spectaculaire ontknoping van de openingswedstrijd van het combineraceseizoen. Alle toppers gekwalificeerd voor de A-finale, bijna geen uitvallers, het beloofde een zinderende finale te worden. Alle verwachtingen kwamen ook uit, Erwin Hoesstee (1) schoot, zoals al de gehele dag, uit de startblokken en pakte kopstart. Hier moeten we even complimenten maken aan de organisatie, dit was het eerste jaar dat we geen valse starts hebben gezien en iedereen dus gelijke kansen heeft. Een uitstekende nieuwe regel is hiermee geintroduceerd. Terug naar de race: Barelt en Rene hadden ook een voortreffelijke start en zaten in de 1e bocht vlak achter Erwin. Het werd een heroisch gevecht, Barelt loerde en loerde op het ene kansje wat moest komen en na het een aantal keren geprobeerd te hebben zag hij 2 ronden voor het einde zijn kans schoon en ging binnendoor bij Erwin en pakte de 1e plaats. Rene zag meteen dat dit ook zijn kans was en ging hem op eenzelfde manier voorbij. Hierop had Erwin duidelijk niet gerekend en hij stuurde zijn bolide naar binnen waar op dat moment Rene reed. Erwin verspeelde hiermee zijn kansen en belande in de greppel. Een schitterende en verdiende 1e plaats voor Barelt (66) en een eveneens schitterende 2e plaats voor Rene (11). Al met al een prachtig begin van het seizoen en wij denken dat het publiek nog vele mooie, spectaculaire en spannende races voorgeschoteld gaat krijgen en daar is het tenslotte om te doen.
Als slot van de dag de damesklasse, waar wij als titelverdediger, aan de start staan. Bianca van Wijk zou plaatsnemen achter de stuurknuppel en ze was zeer attent bij de start. Gelijk vol het gas erop en de concurrentie naar het 2e plan verwijzen. Bianca reed een uitstekende race, echter in de voorlaatste ronde moest ze een achterblijver passeren, deze keek niet goed uit en raakte de achterkant van onze combine waardoor Bianca in de greppel belande. Ze was er heel snel weer uit, maar Aileen Rupert (102) was haar al gepasseerd. Bianca behaalde een uitstekende 2e plaats, al was ze zelf in eerste instantie zelf niet geheel tevreden.


Al met al een zeer goede en geslaagde dag voor het team met weer veel blinkend old iezer. Een 1 (Barelt), 2 (Bianca), 3tje (Rene). Het weer was uitstekend, met een goede en strakke organisatie waardoor het evenement om kwart over vier al afgelopen was. Snel terug naar Annen de machines afladen, de spullen opruimen en naar de clubcafe de Anner Oele om de successen te vieren en op gepaste wijze af te pilzen. Wij voorzien hele spannende duels in de volgende wedstrijd op 24 juni in Afferden en hopen en verwachten dat vele supporters uit Annen de weg weten te vinden. Tot dan en bedankt voor jullie steun tijdens de openingswedstrijd.


Sint Isidorushoeve 20 mei 2012

Voorbeschouwing


Zo eindelijk de PK's kunnen weer los, na een lange winter waar in we een aantal verbeteringen hebben aangebracht aan beide machines, dachten we klaar te zijn voor het nieuwe seizoen. Nog even een demo in Hoge Hexel en dan de baan op dachten we. Het bleek zoals meestal anders te lopen. Met veel motorschade keerde het team terug uit Hoge Hexel. De gehele motor van de 66 moet gereviseerd worden. Alle onderdelen zijn afgelopen week gearriveerd en nu is het zaak om de gehele motor uit elkaar te halen en weer op te bouwen met de nieuwe onderdelen. De technische commissie heeft nog veel werk te verzetten voordat we in De Hoeve aan de start kunnen verschijnen. Echter het gehele team heeft er wederom het volste vertrouwen in dat het gaat lukken en dat we dus met competatieve machines op het strijdperk zullen aantreden.

We willen dit seizoen de titel graag weer terughalen naar Annen en zullen daar ook alles aan doen, maar de concurrentie wordt heviger en heviger. Dat is natuurlijk alleen maar goed voor de sport en natuurlijk het publiek. veel strijd en spektakel en dat is uiteindelijk toch waar de mensen voor komen.

De chaufeurs voor deze race zijn niet de minsten op de 11 zal Rene zijn opwachting maken. Rene is gebrand op een goed resultaat met zijn geliefde machine. Op de 66 zal Barelt de plaats achter het roer innemen. Barelt zal er alles aan gelegen zijn om een maximaal resultaat neer te zetten en de volle buit mee te nemen. Dat dit niet eenvoudig wordt, daarvan is het hele team goed doordrongen. Ook in de damesklasse zal Scuderia Laverda vertegenwoordigd zijn, echter op dit moment is bij uw verslaggegver niet bekend wie plaats zal nemen op de bok,

We hopen natuurlijk ook zondag (de verwachting is dat het prachtig weer zal worden) veel supporters uit Annen te kunnen begroeten op het circuit. Het vertrek is vastgesteld op 09:30 uur vanaf het vertrouwde adres clubcafe de AnnerOele.

Over Ons

Logo Scuderia Laverda

Scuderia Laverda is het combineracingteam uit het Drentse Annen. Sinds 2000 teisteren de machines van het team de circuits in Nederland en het buitenland.

Contact Informatie

Thoes
p/a Molenakkers 18, 9468 BM Annen
Tel:
Tel: +31 (0)6 - 8363 9964
Mail:
E-mail: info@mannenvanannen.nl