Sint Isidorushoeve 5 juni 2011

Prima prestaties beide coureurs

De eerste wedstrijd van het seizoen zit er alweer op. Na een uiterst vermoeiende sport- en spelweek voor de diverse leden kon het team afgelopen zondag aantreden voor de seizoens ouverture in het mekka van de combineracelarij de Hoeve. Het was voor de meesten vroeg opstaan want al om 7 uur werd er verzameld bij de combineschuur om vandaar te vertekken. Na een vochtige rit naar ik heb begrepen waren de mannen mooi op tijd in de Hoeve en konden zich een uitstekende lokatie verwerven op het rennerskwartier. Nadat de hospitality-unit was ingericht en de eieren waren verorberd konden we ons opmaken voor de eerste manche.

Aangezien er nogal wat deelnemers waren in de vrije klasse (22) werd er gestart in 3 heats. In heat 1 was het de beurt aan the beast om het in grote getale opgekomen publiek te laten zien wat de machine in zijn mars had. Het had echter 's morgens behoorlijk geplenst in de Hoeve en de baan was dan ook navenant glad. Bart had deze heat wat moeite met het goed op de baan brengen van zoveel pk's, maar uiteindelijk wist hij zich bekwaam naar een 3e plek te loodsen om daarmee de 1e 13 punten van het nieuwe seizoen op ons conto bij te schrijven.
In de 3e heat kwam de the good old aan de start met aan het roer niemand minder dan Hillechien "Tuffie" Glundert. Aangezien alle overige coureurs van het team dan wel op de Isle of Man zaten of hun aanwezigheidspremie opstreken op hun werk moest Hillechien zowel de heren- als de damesklasse rijden. Hillechien schoot uit de startblokken en reed alsof de duvel haar op de hielen zat. Na menig ronde te hebben afgewerkt sloeg echter het noodlot toe en belandde ze in de diepe greppel. Niet getreurd dacht Hillechien en bleef nog een halve baan gas geven om te proberen de machine weer vlot te trekken maar dat mocht niet baten, einde oefening de heat en dus geen punten.
In manche 2 was het deze keer eerst de beurt aan the good old en Hillechien bleek een snelle leerling, als een scheermes stuurde ze de machine in het rond om uiteindelijk als 2e te finishen in deze heat en zo 16 punten bij te schrijven op het conto van de nr. 11. Het was al een tijdje bloedheet in de Hoeve en dat kwam de baan duidelijk ten goede, Bart pakte het ook snel op in zijn heat en na een superstart gaf hij de leiding niet meer af en finishte hij als 1e, waardoor er weer 20 punten aan het totaal toegevoegd konden worden.
Gezien het aantal behaalde punten in de voorgaande manches en het grote deelnemersveld moest Hillechien in de 3e manche als eerste aantreden. In de zogenaamde B-finale liet ze zien dat ze machine inmiddels behoorlijk goed onder controle had ze reed de gehele manche aan de leiding. Echter in het dal der duisternis zag ze de machine van de Groene Os even over het hoofd (hoe is het mogelijk) en deze haalde haar in de laatste ronde in, waardoor Tuffie uiteindelijk als 2e finishte en 16 punten aan het totaal toevoegde. Met 2 keer een 2e plaats en 1 keer uitvallen was het team uitermate tevreden over de geleverde prestatie.
In de A-finale kwamen de snelste 10 kanonnen aan de start waaronder natuurlijk the Beast met Bart aan de sturknuppel. Bij de start was hij redelijk weg maar kwam halverwege het rechte stuk in de sandwich bij 2 concurrenten. Een hoop blikschade en een gestroomlijndere combine was het gevolg, maar dat mocht voor Bart de pret niet drukken. Vol adrenaline vervolgde hij zijn weg (als 7e) en al rap haalde hij de ene na de andere machine in om de achtervolging in te zetten op de leider met de nr. 21 Kevin Holkers. Bart naderde met rasse schreden, maar na een aanvarig met de Beverol en een daardoor onvrijwillig bezoek aan de zandbult blkeek de achterstand op de koploper in deze finale te groot te zijn waardoor deze onbereikbaar was geowrden. Souverein stuurde Bart de machine verder om uiteindelijk de 2e plaats in deze finale en de 2e plaats in het dagklassement voor zich op te eisen. Onze felicitaties gaan natuurlijk uit naar Kevin die zijn machine in alle 3 manches naar een overwinning wist te sturen en het maximale aantal van 80 punten kon bijschrijven.
Als slotstuk was het natuurlijk nog de beurt aan de dames. Tuffie had de hele dag dag ervaring opgedaan en de verwachtingen waren dan ook hooggespannen hier. En natuurlijk stelde ze het wederom massaal meegereisde legioen supporters niet teleur. Als een volleerd slalomster ontweek ze vakkundig alle combines om onbedreigd de overwinning in de damesklasse naar zich toe te trekken. Een uitstekend begin van het seizoen in de damesklasse natuurlijk.


Al met al was het weer een topdag in de Hoeve en we hopen een ieder weer te kunnen begroeten bij de volgende race, die zal zijn op zondag 26 juni in Afferden bij Druten (nog maar eens voor degene die er over denkt om naar Afferden in Limburg te rijden). Tot slot willen we iedereen die de moeite heeft genomen om het team in de Hoeve te ondersteunen bedanken en tot de volgende race.

Sint Isidorushoeve 5 juni 2011

Voorbeschouwing

He lekker, het seizoen staat weer op het punt om te beginnen en zoals altijd zal De Hoeve het toneel zijn waar alle teams zich weer voor de eerste keer aan het grote publiek zullen tonen. Ook wij hebben deze winter verbeteringen uitgevoerd aan onze machines want de concurrentie zit natuurlijk ook niet stil.

De werkzaamheden verliepen voorspoedig en de eerste testritten verliepen nagenoeg probleemloos. Dat is ook wel weer een keer lekker voor de technische commissie, gezien de feestweek die gisteren (=zondag) alweer in volle hevigheid losbarstte. Gisteren sprak uw verslaggever nog met diverse leden en die kondigden aan dat ze zich volledig op het gerstenat gingen storten aangezien beide machines in voortreffelijke staat verkeerden.

We hopen natuurlijk dat dit a.s. zondag er ook uit komt en dat we het seizoen goed beginnen. Veel van onze rijders zijn echter niet aanwezig i.v.m. een bezoek aan the isle of man en daarom hebben we gemeend dat onze coureur uit de damesklasse ook in de herenklasse mee gaat rijden. Hillechien "Tuffie" Klunder zal de 11 dus zowel in heren- als in de damesklasse naar een podiumplaats proberen te sturen. Op the Beast zal Bart Smit plaats nemen achter het roer.

We hopen natuurlijk ook zondag (de verwachting is dat het prachtig weer zal worden) veel supporters uit Annen te kunnen begroeten op het circuit. Het vertrek is vastgesteld op 09:30 uur vanaf het vertrouwde adres clubcafe de AnnerOele.

Over Ons

Logo Scuderia Laverda

Scuderia Laverda is het combineracingteam uit het Drentse Annen. Sinds 2000 teisteren de machines van het team de circuits in Nederland en het buitenland.

Contact Informatie

Thoes
p/a Molenakkers 18, 9468 BM Annen
Tel:
Tel: +31 (0)6 - 8363 9964
Mail:
E-mail: info@mannenvanannen.nl