Sint Isidorushoeve 16 mei 2010

Team haalt volle buit binnenOndanks een vermoeiende sport en spelweek togen de eerste racefans zaterdag alweer naar de Hoeve om daar getuige te zijn van het zomerfeest ter plaatse, echter voor de 2e achtereenvolgende keer bleek cafe Dwars het struikelpunt en zagen de mannen wederom geen artiesten in feesttent. Desalnietteplus mocht dat de pret niet drukken en na een gedegen nachtrust was het wachten op de rest van het team voor de seizoensouverture in de Hoeve. Deze mannen lieten niet lang op zich wachten en zo konden de voorbereidingen voor de 1e manche beginnen.
Nadat de catering ook geinstalleerd was en de fans ook de weg naar de Hoeve hadden gevonden kon het Scuderia Laverda team zich opmaken voor de 1e manche van de dag. Aangezien er deze winter geen schokkende zaken waren gebeurd aan de combines wisten we eigenlijk niet wat we konden verwachten in deze wedstrijd, maar dat werd al snel duidelijk. In deze manche waren beide machines bij elkaar ingedeeld en Geert trok vanaf de start het inititatief naar zich toe en reed onbedreigd naar de zege in deze manche. Het verhaal was echter die van de nr. 11 met Bas aan het roer, deze had werkelijk een pikstart en nadat de stofwolken waren opgetrokken en de overige deelnemers al bij de 1e bocht waren vertrok ook Bas. Het werd een schitterend schouwspel waar de ene na de andere concurrent opgeslokt werd en na deze schitterende race sloot Bas deze manche af met een zeer verdiende 2e plaats.Wat is er weer gebeurt?

Valt niet mee de Hoeve zaterdagsEven technisch overleg

Start mancheHebbes

Even een interviewAangezien er veel deelnemers waren in de vrije klasse was het veld opgesplitst in 3 manches en in de 1e rit van de 2e manche was het eerst de beurt aan Bas om de fans van het Scuderia-team in extase te brengen. Zeer souverein gereden sleepte Bas in deze manche de volle 20 punten binnen. Daarna was het de 1e confrontatie tussen de nr. 1 van Erwin Hoessttee en de nr. 66 getemd door Geert. Het werd een fraaie race maar al redelijk snel bleek dat de 66 een maatje te groot was op deze lange baan in de Hoeve en Geert sleepte ook de volle 20 punten binnen.
Het machinepark

Goed bezig manHij doet het erom

Ja dizze man jaOok de teamarts was weer aanwezig

Bratal, waar is de bedrijfskleding?Aangezien er op de laatste jaarvergadering was besloten tot een reglementswijziging dat de 10 snelste combines in 1 manche zouden starten en de overige combines in de andere manche kon het publiek zich opmaken voor een spectaculaire laatste manche. De 'good old' en 'the Beast' zaten in de laatste manche en ook alle andere snelle combines natuurlijk. Bas had wel wat geleerd van de vorige manches want als een duveltje uit het doosje trok hij bij de start weg en lag bij de 1e bocht nagenoeg gelijk met de 66. Echter na een crash in deze manche waardoor de nr. 1 van Erwin Hoessttee jammer genoeg werd uitgeschakeld volgde er een herstart. Hierbij bleek Geert weer over supersnel materiaal te beschikken en eiste ook in deze mache de 1e plaats voor zich op. Bas werd met de good old 2e en Frank Leurink met de 76 werd 3e. Dit bleek aan het einde van de dag ook de einduitslag van de dag, dus het team was uitermate tevreden en nam alle felicitaties met dank in ontvangst.
En dan toch schade rijden he

Kiek em zwetenTer plaatse even repareren

Even een plaatje van de concurrentieMooi duel

Maar jaHierna was het natuurlijk nog de beurt aan de damesklasse om de feestvreugde nog wat meer te verhogen. Ellen 'de Gasschoeve' had zich in de winter uitermate serieus voorbereid door te zorgen voor een optimale kilo/pk verhouding en ze wist na een foutloze race de 2e plaats voor zich op te eisen. Al met al een uitstekende opnening van dit seizoen voor het team en we kijken al uit naar de volgende race op 13 juni in Tijnje. We hopen ook daar weer veel fans te kunnnen begroeten dus tot over 3 weken in het schone Friese land.
Start damesklasse

De GasschoeveWeer deskundig commentaar, maar het geluid haperde wat

Parkeren valt niet mee....Winnaars Vrije Klasse

Winnaressen DamesklasseHierop an met dat olde iezerLet op: het volgende is wel even van belang. Net als in Emmeloord is het rennerskwartier afgesloten voor het publiek. Om de fans toch gelegenheid te geven om bij het team te kunnen komen is het van belang om te weten hoeveel mensen er meegaan naar Tijnje. We moeten de bandjes van tevoren bestellen en betalen. Voor opgave zal er bij Jan Boers een lijst hangen waar men zich kan opgeven (graag ook gelijk even 7 euri's betalen aan de bar). Mocht je niet op het rennerskwartier willen dan kun je gewoon zelf afreizen naar Tijnje en daar ter plaatse een kaartje kopen. Dus tot ziens bij de volgende race in Tijnje.


Voorbeschouwing

De paardekrachten staan te trillen in de schuur en de mannen staan te trappelen totdat zondag 16 mei a.s. het spektakel weer los kan barsten in de Hoeve. Na de 2 behaalde NK -titels van de afgelopen seizoenen zal de concurrentie heviger worden dan ooit, ze zullen er op gebrand zijn om het Scuderia Laverda combineracingteam te weerhouden van een 3e titel en zolang dit op een sportieve wijze gebeurd zal een ieder van ons team dat toejuichen. Hoe meer concurrentie hoe mooier voor het publiek natuurlijk. Dat zal dit jaar ook zeker de insteek zijn met 2 extra wedstrijden in Tijnje en Afferden.

Na de eerste testen van het seizoen op 4 mei blijken de machines er opperbest voor te staan. Het technische team heeft gedurende de winter alles weer eens een keer ververst en het blijkt dat de machines daar niet ongevoelig voor zijn. De pollen werden op ouderwetse wijze weer uit de grond gerukt op het land van onze landsponsor Warmerdam. Er zijn nog wel wat kleine zaken die moeten gebeuren op technisch gebied maar zoals het er nu voor staat zal ook de technische commissie zich komende week ook vol overgave in het feestgedruis van de Sport en Spelweek kunnen storten. Dat is ook wel weer eens een keer verdiend.

De rijders in de Hoeve zullen zijn : Bas Erkelens op de nr. 11 en Geert Mulder op de nr. 666. In de damesklasse hebben we dit jaar naast Ellen "de Gasschoeve" van Dijk ook een nieuwe rijdster aangetrokken in de persoon van Hillechien "Tuffie" Klunder. Wie van deze 2 de wedstrijd in de Hoeve zal rijden is bij mij in ieder geval nog niet bekend. Zodra mij dit ter ore komt zal ik dit hier vermelden.

We hopen in de Hoeve weer veel sponsoren, donateurs en supporters te kunnen begroeten ondanks de naweeen van de vermoeiende feestweek, maar dat zal naar verwachting geen probleem zijn gezien de massale opkomst vorig jaar. Natuurlijk is ook de catering zal weer in de vertouwde handen van het duo Bratal, dus ook daar kan het niet aan liggen.

Nog even een mededeling voor de supporters. Verzamelen is zondagmorgen om 09:30 uur bij clubcafe Jan Boers. Ondanks het wat vroege tijdstip (i.v.m. de festiviteiten) hopen we op een massale opkomst.

Me gras

Over Ons

Logo Scuderia Laverda

Scuderia Laverda is het combineracingteam uit het Drentse Annen. Sinds 2000 teisteren de machines van het team de circuits in Nederland en het buitenland.

Contact Informatie

Thoes
p/a Molenakkers 18, 9468 BM Annen
Tel:
Tel: +31 (0)6 - 8363 9964
Mail:
E-mail: info@mannenvanannen.nl