PK-weekend 2008

Demonstratie PK-weekend 2008 (Dalerveen)

Afgelopen zondag 13 juli was er weer eens de gelegenheid om de combinesport te promoten. In Dalerveen stond tijdens het PK-weekend een demonstratie combinerace op het programma. De complete top van de vrije klasse gaf hier acte de presence, wat tot gevolg had dat de wedstrijden het aanzien meer dan waard waren. In totaal verschenen er 12 combines aan de start, waaronder de nr. 1 van Erwin Hoesstee, de nr. 63 van Harrie ten Brummelhuis, de nr 76 van Frank Leurink en natuurlijk onze eigen machines. De 66 werd deze dag bestuurd door Barelt en de nr. 11 door Ellen "de gasschoeve" van Dijk. Oorspronkelijk was het de bedoeling om 2 manches te laten rijden, maar gedurende de dag werd besloten om er nog 1 aan toe te voegen.

De 1e manche beloofde gelijk al een hoop spektakel gezien ongeveer gelijk capaciteiten van een aantal machines. Na een zeer goede race wist Barelt in deze manche de 1e plaats voor zich op te eisen. Ellen had al een tijdje niet gereden op de machine en moest toch enigzins weer wennen. Het lukte haar echter toch om om in deze manche nog 3 machines achter zich te laten. Dit zou gevolgen hebben voor de 2e manche, aangezien er enkele heren van de concurrentie niet gelukkig waren dat ze verloren van een vrouw.

In de 2e manche had de nr 63 van Harrie de beste start. Alles werd er aan gedaan door de 1 en de 66 om hem te passeren maar Harrie hield de deur goed dicht en zo moest de 66 genoegen nemen met de 3e plaats (wat deed die rijder toch in die sloot). Ellen had alle schroom van zich af gegooid en kon na een kleine aanpassing aan de combine stukken beter bij het gaspedaal. Deze werd dan ook voortdurend tot de bodem ingetrapt. Ellen had de machine volledig onder controle en wist de 11 naar een 4e plaats in deze manche te loodsen. Het bleek dat Ellen niet meer de enige dame in het gezelschap was, ook 1 van de andere combines werd in eens bestuurd door een dame. Bij navraag bleek dat de bestuurder geen zin had om nogmaals van een vrouw te verliezen en hij daarom zijn stoeltje had afgestaan.

In de 3e manche verschenen de 3 machines van de Hoeve helaas niet meer aan de start i.v.m. verplichtingen elders. Toch was er nog genoeg materiaal voorhanden om ook in deze manche goede reclame te maken voor de combinesport. Erwin Hoesstee vocht prachtige duels uit mat Barelt waarbij uiteindelijk Barelt als 1e de finish wist te passeren. Het moet gezegd worden, het grootste nieuws kwam echter van de 11, Ellen, die nog nooit zoveel kilometers had gemaakt op 1 dag in een combine, presteerde uitstekend en wist uiteindelijk als 3e te finishen.

Hiermee kwam er een einde aan een zeer goede promotiedag van het combineracen. We hebben weer diverse motorsport liefhebbers kennis laten maken met het combineracen en hopen dat er hierdoor meer mensen eens een kijkje komen nemen bij 1 van de wedstrijden om het NK.


Zo zien we het graag
Ja hij gaat lekker, baby

Was dat dan in de sloot
Alweer lucht???

Foute boel
en afvoeren die karre

Kwestie van goed rijden
Hij blijft wel bij

Ho
Hop gas erop

Hou die handen aan het stuur!!!!

Tot slot willen we de organisatie van het PK-weekend bedanken voor de goede zorgen deze dag. Het PK-weekend is een bezoekje zeker waard, dus als je er meer van wil weten bezoek dan hun website: www.pk-weekend.nl.

Over Ons

Logo Scuderia Laverda

Scuderia Laverda is het combineracingteam uit het Drentse Annen. Sinds 2000 teisteren de machines van het team de circuits in Nederland en het buitenland.

Contact Informatie

Thoes
p/a Molenakkers 18, 9468 BM Annen
Tel:
Tel: +31 (0)6 - 8363 9964
Mail:
E-mail: info@mannenvanannen.nl