Bree (België) 22 augustus 2010

Prachtige duels

Afgelopen zaterdag was het weer zover, eindelijk weer eens een buitenlands tripje voor de mannen van Annen. Nadat de hele zooi was opgeladen en de vrachtauto was vertrokken maakten de leden die nog wel de grens over mochten zich klaar om ook richting Bree af te reizen. Na een reis van een uurtje of drie arriveerde een ieder op het rennerskwartier waar men, na eerst te hebben genoten van een koud biertje, de liefdes-tempels op kon gaan zetten.

Daarna werden er aanstalten gemaakt om weer eens uitgebreid te gaan dineren, maar helaas was de houdbaarheidsdatum van de bami verstreken. Niet getreurd Bratal wist met beperkte middelen ons toch weer een eenvoudige doch uitgeblanceerde maaltijd te serveren. Dit was ook wel nodig aangezien er 's avonds nog een uitgebreide tour door Bree op het programma stond.

Hier zijn complimenten aan de organisatie wel op zijn plaats, want er was een cabinet geregeld vanaf het rennerskwartier tot de feesttent en vice versa, ook inbegrepen waren de inkomkaarten wat door het hele team zeer op prjs werd gesteld. Ook op het feestterrein waren de zaken goed geregeld en nadat het de meegereisde teamleden en vergunning hadden gekocht om op straat te mogen poepen kon de party beginnen. Zelfs een van onze sponsoren had zich niet onbetuigd gelaten en het bier aldaar beschikbaar gesteld (Martens nog bedankt hiervoor). Nadat menigeen een aantal uurtjes in de Martens-marinade had gelegen reisden we terug naar het basiskamp waar we zo voorzichtig als mogelijk richting de bivak slopen.


De 1e supporters van de zondag
Die zagen we zaterdag toch ook al?


Even een beetje bijtrekken


Na een korte nachtrust was het alweer vroeg dag en maakte het team zich op voor een enerverende racedag. In de eerste manche zat Barelt op the Good Old met als zwaarste tegenstander Erwin 'Hurricane' Hoesstee op de nr. 1. Deze had een nieuwe motor in zijn machine gezet en dat bleek al gauw de juiste move te zijn, de machine liep weer als vanouds. Bij de 11 liep volgens de temperatuurmeter de temperatuur van de motor op naar ongezonde hoogtes, waardoor Barelt verstandig als ie is, de voet van het gas haalde en verder deze manche als sterrit uitreed (hij miste overigens ook nog 2 stempelposten, maar vooruit). Nadat de TC hem verzekerd had dat het goed zat met de temperatuur, beloofde hij de machine in de 2e manche te gaan martelen. Einduitslag van deze manche 1: Erwin Hoesstee, 2: Scuderia Laverda.


Start manche 1
Mooi detail in de baan


Kiek ze zwaaien bij die stempelpost
Winnaar manche 1: Hurricane Hoesstee


De 2e manche was in de ogen van uw verslaggever de mooiste van de dag, na een spectaculaire start gaven Erwin en Barelt elkaar wederom geen strobreed toe en kwamen samen op de 1e bocht aan denderen. Erwin was als 1e door de bocht maar liet vervolgens teveel ruimte aan de binnenkant waardoor Barelt binnendoor kon steken en de leiding kon nemen om deze niet meer af te staan ondanks heving aandringen van Hurricane Hoesstee. Einduitslag 2e mache: 1: Scuderia Laverda, 2: Erwin Hoesstee, 3: Kevin Holkers


Start manche 2
Goed daan mien jong


Dat zien we graag
Veel nederlandse deelname


Elke buitenlandse wedstrijd aanwezig
Nog meer supporters


Even rust voor de finale
Nieuwe chauffeur????


In de snelle finale kwamen alle kanonnen van de dag aan de start waaronder natuurlijk ook de mannen van team ten Brummelhuis. Ook deze hadden prachtige duels uitgevochten in de diverse manches en gaven al blijk dat hun aspiraties ook bij het behalen van de Belgische titel lag. Het publiek kon zich opmaken voor een enerverende finale. Nadat het startschot had geklonken en de stem zonder Rem weer een paar keer oversloeg (waaroh heeft ie die strepsils nog niet opgehaald?) schoten de machines werkelijk uit de startblokken en weer was het de Hurricane die voor The Good Old de 1e bocht bereikte. Barelt probeerde van alles om hem in te halen maar in de 2e ronde ging het mis. Barelt zat aan de binnenkant en de machine van Erwin trok ineens naar binnen waardoor beide machines op de zandwal terecht kwamen. Frank Leurink profiteerde hiervan en maakte zich snel uit de voeten. Barelt kon de machine nog weer loswrikken en begon aan een imponerende inhaalrace van de 5e/6e positie. Dat de machine er zin had bleek wel door het speelse gemak waarmee de concurrentie werd gepasseerd. In de laatste ronde lukte het zelfs nog om de 2e positie te bemachtigen en zo toch nog tevreden gezichten bij de teamleden. Einduitslag finale: 1: Frank Leurink, 2: Scuderia Laverda, 3: Kevin Holkers een compleet Nederlands podium dus in Bree.


Start snelle finale
prachtig duel


Daar staat het hele zootje
Ook Leevelde moet er aan geloven


Nummer 2
Nummer 1 en 3 (in het claas-groen)


Rest ons niets anders om de organisatie te bedanken voor een perfect weekend en alle meegereisde supporters voor hun ondersteuning. De volgende wedstrijd is a.s. zaterdag en zondag alweer te weten een demo in Drouwenermond bij het Boerenrockfestival. Zie voor meer info hierover elders op deze site. Het is niet ver weg dus wij roepen onze supporters op om ook daar het rode legioen te komen ondersteunen.


Nummers 1 en 2 Bree
Nummer 2 en 3 Bree

Over Ons

Logo Scuderia Laverda

Scuderia Laverda is het combineracingteam uit het Drentse Annen. Sinds 2000 teisteren de machines van het team de circuits in Nederland en het buitenland.

Contact Informatie

Thoes
p/a Molenakkers 18, 9468 BM Annen
Tel:
Tel: +31 (0)6 - 8363 9964
Mail:
E-mail: info@mannenvanannen.nl