Bree België 2006

Scuderia Laverda veroverd België

Een week na de laatste race in Mariënvelde konden we ons alweer gaan opmaken voor de 2e buitenlandse race van dit jaar in Bree (België). Dat het team er nog steeds zin in heeft bleek wel uit het grote aantal supporters dat zich opgaf om mee te reizen naar Bree. Na een uurtje of 28 (volgens de stem zonder rem) sturen was de bestemming bereikt en kon het kamp voor de nacht worden opgemaakt. Gelukkig waren de weergoden ons toen nog goed gezind zodat de het kampement binnen de kortste keren alweer stond en de bierploeg zich kon toeleggen op datgene waar ze goed in zijn. Het moet echter gezegd worden dat dit een tegenvallertje was, want voor het eerst in de geschiedenis van het bestaan van het team, was de temperatuur van het zilte gerstenat niet in orde. De commercie heeft ook toegeslagen bij Bratal b.v. want volgens de mannen stonden 6 lauwe kisten tegenover 12 koude en dus was het commercieel gezien aantrekkelijk om lauw bier mee te nemen. Bratal b.v. heeft hier echter onmiddelijk beterschap beloofd en we gaan er dan ook van uit dat dit de volgende race in Emmeloord weer op het gewenste niveau is.

De thuisbasis
Tied veur 'n biertjeNathalzen
Binnen is het ook goed vertoeven


Nadat de eigen biervoorraad al soldaat was gemaakt (minpuntje 2 Bratal b.v.) moest er een beroep gedaan op de voorraad van het team van ModderFokker, maar dat was geen probleem waarvoor nog onze dank. Aangezien de organisatie had besloten een pikdorserfeest te organiseren werd er besloten om daar maar even onze opwachting te gaan maken (toch makkelijk als je alcoholvrije chauffeurs bij je hebt). Nadat Kaffee De Stal was gelokaliseerd kon er hier onder het genot van diverse pintjes tot in de kleine uurtjes gefeest worden, waar het team dan ook dankbaar gebruik van maakte. Ook veel van de andere teams waren hier aanwezig en het bleek al gauw dat wij niet de enigen zijn die wel van een party houden, ook het team van Het Kratje lust er wel pap van.

Even wat combinewievies
Vader en dochterGoed naar de zin
Het KratjeOok de DJ is alweer fan
Wat komt dit me bekend voorDik in orde
Dansje hadden we nog tegoedZiet er nog strak uit
Wat gebeurt daar dan?Zoals gewoonlijk was het alweer vroeg dag en na genoten te hebben van de kookkunsten van de catering konden we ons opmaken voor de eerste manche van de dag. Er waren behoorlijk wat teams uit Nederland aanwezig zodat het publiek aantrekkelijke races konden verwachten. De 1e manche schoot de Laverda werkelijk uit de startblokken wat gelijk al een fikse voorsprong opleverde op de rest van het veld. Rene reed echter voor het eerst op de machine en had in deze manche af en toe problemen om het apparaat op de baan te houden. Na afloop van deze manche hoorde ik hem zeggen dat hij de harde stukken van de baan opzocht, maar dat deze ook op het middenterrein waren te vinden lijkt mij wat sterk. Desalnieteplus wist hij deze manche toch nog winnend af te sluiten, wat natuurlijk een mooie opsteker was.

Startopstelling
Als een raketEven wat achterblijvers passeren
En er voorbijEr werden bij deze wedstrijd manches gereden van 10 minuten waardoor er voor het publiek veel te genieten was. Dat bleek wel in de 2e manche wat in de ogen van de meesten misschien wel de mooiste manche van de dag was. Er ontspon zich een geweldig duel met de nr. 19 van Jeroen Hoestee om de kopppositie. Tot aan de laatste meters bleef het spannend en alweer kon er overwinning op het konto worden bijgeschreven.

Duel met Jeroen Hoestee
Prachtig duelInhalen die hap
Tevreden met de overwinningIn manche 3 bleek zoals wel vaker dat de chauffeur de machine nu helemaal onder controle had en na een uitgekiende race te hebben gereden werd ook deze manche winnend afgesloten. Zoals altijd bij de buitenlandse races word de wedstrijd altijd afgesloten met een finale waarin van alles kan gebeuren. Rene had zijn zenuwen echter goed onder controle en wist ook deze winnend af te sluiten. Het moet gezegd worden dat Rene de eerste mannelijke chauffeur van het team is die dit wist te presteren, waarvoor hulde. Door dit geweldige resultaat mogen de heren ook volgend jaar weer meestrijden om het NK.

Hij is fijn
Ruime voorsprongCrash
Vervolg crashEven een ander team helpen
Even wat lassen bij Modder FokkerHet massaal opgekomen publiek (7000 toeschouwers) genoot met volle teugen van de races en het was nog niet op, want ook de dames konden hier nog even los. Na de zegetocht van vorige week kon Ellen zich wederom in de overall hijsen om hier ook even 10 miniuten vol gas te geven. Na een uitstekende start begon Ellen de voorsprong gestaag uit te bouwen. Echter al snel bleek dat ze behoorlijk sneller was dan de rest en dus ook als snel in het gedrang van de achterblijvers terecht kwam. Aangezien onze machine echter niet de grootste is en ze de grote jongens niet even aan de kant kon duwen (smalle baan) moest ze van het gas en kon de nr. 16 van Boven-Leeuwen dichterbij komen en haar even later zelfs passeren. Ellen kwam uiteindelijk als tweede over de streep en ze kon dus wederom een beker op gaan halen. Al met al was het wederom een geslaagd weekend en na de voorspoedig verlopen teruggreis werd er zoals gewoonlijk nog even uitgebreid nagetafeld bij de Anner Oele. De temperatuur van het bier was hier zonder meer goed te noemen. Tot slot wilden we de autobedrijf Dakar nog even bedanken voor het ter beschikking stellen van de transportwagen, een uitnodiging voor de feestavond volgt.

Wat een volk
Rijen dikWat een verschil
Goeie startNiet voorbij te komen
Winnaars damesklasseToppers
Even bijpraten met WimEven een van de winnaar
Hij is dik tevredenOver 3 weken zal het NK beslist worden in Emmeloord en gezien de stand zijn er nog volop kansen op een podiumplaats, Het zal echter spannend worden en we verwachten dan ook dat er een hoop supporters de moeite zullen nemen om in Emmeloord van de partij te zijn, dus tot ziens in Emmeloord.

Over Ons

Logo Scuderia Laverda

Scuderia Laverda is het combineracingteam uit het Drentse Annen. Sinds 2000 teisteren de machines van het team de circuits in Nederland en het buitenland.

Contact Informatie

Thoes
p/a Molenakkers 18, 9468 BM Annen
Tel:
Tel: +31 (0)6 - 8363 9964
Mail:
E-mail: info@mannenvanannen.nl