Voorbereiding seizoen 2008

Nadat de voorbereiding op het nieuwe seizoen een maand of twee geleden startte was het zaterdag 1 december eindelijk zover. De nieuwe krachtbron voor "The Beast" werd onder begeleiding van een politie-escorte en de Goedheiligman onder luid applaus Annen binnengeloodst. Het gehele team was uitgelopen om dit fenomeen met eigen ogen te aanschouwen en een aantal teamleden hield het bij het zien van zoveel moois niet meer droog. Een enkeling raakte zelfs zo in extase dat hij het uitschreeuwde dat deze dag nog mooier was als zijn trouwdag. Echter 1 lid stond het huilen nader dan het lachen, maar ook dit zullen we in de toekomst wel weer oplossen.

Het big-block waarmee we afgelopen seizoen een hele keurige 2e plaats in het NK behaalden gaan we overzetten naar de good-old nr. 11. Dit wordt nog een hele klus want de technische commissie kwam al snel tot de conclusie dat huidige constructie behoorlijk aangepast moet worden om deze krachtbron te herbergen. Ook ons probleem met de bakken is aangepakt en we beschikken nu over heavy-use materiaal die al deze pk's wel aan zou moeten kunnen. Er zal de komende winter weer veel geklust moeten worden en menig combinewievie zal haar man de komende tijd waarschijnlijk regelmatig moeten missen. Hou de site in de gaten want we zullen deze deze winter regelmatig weer een keer updaten, hier kan de webmaster aan gehouden worden.

Oh oh wat een plaatje
Waar staat dat M/T ook alweer voor?
Is ie fijn of is ie fijn
Het leven van de penningmeester gaat niet altijd over rozen

Na een aantal weken hard doorwerken wordt 2007 op de juiste wijze afgesloten en is "the beast" gereed voor het komende raceseizoen. De nieuwe krachtbron zit erin en ook de bak is geplaatst. Deze machine kan dus in de winteropslag en het technische team kan zich storten op het startklaar maken van de good-old nr 11. Hier moet nog wel het een en ander aan gebeuren dus alle leden kunnen zich ook in 2008 weer volledig uitleven. Deze week gaat het team even met nieuwjaars-reces maar in januari gaat het los, het komende seizoen zal ook de nr. 11 zijn comeback gaan maken op de wedstrijdbanen.

Ja echt hij rijd weer
Alles zit erin
Ja, hij is lekker
In de winteropslag ermee
Ook de 11 komt aan de beurt
Lastig hoor zonder motor
En in de werkplaats ermee

We zijn inmiddels alweer een tijdje verder en de nr. 11 is drastisch onder handen genomen door de technische dienst. Voordat deze machine over zijn nieuwe krachtbron kon beschikken moest er wel het een en ander aan verandert worden. De machine was nog helemaal gericht op een jaguar-motor. Nadat de technische dienst de wijzigingen had doorgevoerd kon de motor geplaatst worden. Vervolgens moest alle benodigde bedrading natuurlijk weer aangesloten en kon het overbodige verdwijnen. Olie-reservoir kon weer bevestigd worden. Nadat al deze zaken aangepast cq. verbeterd waren kon afgelopen zaterdag de nr. 11 zijn eerste meters weer maken, waarvan hieronder beelden.

Voorzitter, dit moet anders.
Ziet er professioneel uit, mannen
Soms is het millimeterwerk.
Ja hij kan er uit.
Hij rijdt weer
Zie em blij zijn
Oeps
En dan is het tijd voor koffie

Vandaag was het dan zover, beide combines zijn voortreffelijk uit de winter gekomen en konden uitgebreid getest worden. Onze landsponsor stelde na het horen van deze testdag gelijk weer een stuk land beschikbaar, waarvoor natuurlijk weer onze hartelijk dank. Nadat de toeschouwers zich om half een in grote getale hadden verzameld bij de combineschuur kon er in colonne worden vertrokken naar het testterrein. Iedereen was zeer benieuwd hoe de machines het eraf zouden brengen.

Op weg naar test-circuit.
Het is een eindje rijden
Wat weer een fans aanwezig.
Hoe krijg je het voor elkaar, de test moet nog beginnen.
Wat een beast
Heerlijk grazen in de wei
Drink toch eens wat minder

Na de eerste rondes waren de commentaren niet van de lucht. Een van onze razende reporters hoorde een rijder zelfs zeggen ”Dit is nog geiler dan neuken”. Het moet gezegd worden, de beide machines lopen als vergif en de technische ploeg heeft weer een puik stukje werk afgeleverd. Het is toch fijn als je ook de good old nr. 11 eindelijk weer eens in de wei ziet grazen.

Koortsachtig overleg
Temperatuur is goed
En dat naar een paar rondjes
Even de start oefenen
Ziet er goed uit mannen
Is't niet mooi
The beast is toch ietsje sneller
Prachtig
De power is in orde
Kijk em gaan

Aangezien de dames een jaar niet konden racen moest ook Ellen er weer aan geloven. En alsof ze al die tijd niets anders gedaan had klom ze achter stuur en gaf de machine gelijk de sporen. Ook het groeten van het publiek werd gelijk weer geoefend. Na de testrace waren haar eerste woorden ”Wat een power, ik sta te trillen op mien poten, gvd.”. Ooggetuigen beweerden dat ze zelfs opperde om zo'n machine in de slaapkamer te zetten.

Als er een vrouw achter het stuur zit zijn ze wel zo galant.
Speciaal voor de gelegenheid
Mooi man, zo'n stoer wijffie
Gaat lekker Ellie Baby
En daar is dat vingertje weer
Goed bezig Ellen

Na deze eerste testrit waarbij de machines niet gespaard werden, kon de stoet tevreden weer terug naar Annen. Dat de machines echt een enorme power bevatten ondervond tuinarchitect Bas Erkelens nog maar eens even toen hij onder het toeziend oog van clubcafe-eigenaar en sponsor Jan Boers de machine op het asfalt de sporen wilde geven. De machine ontkwam Bas eigzins en hij parkeerde het gevaarte in de tuin van zijn eigen buurman. Gelukkig vatte deze het sportief op en in de buurt is inmiddels alles weer koek en ei.

Op huus an
En weer in't dorp
Valt niet mee zo'n bocht
He Bas, testen is afgelopen
Lekker even de tuin van de buurman geploegd
Valt mee met de schade
Alles weer ok met de buurman

Gezien de uitgaven van de laatste tijd zat er niets anders op voor de mannen om een beetje bij te gaan klussen. Aangezien we regelmatig een reclamespotje op de radio hoorden van Santibri besloten we te gaan solliciteren en ziedaar we werden aangenomen. Het Scuderia Laverda combineracingteam zit dus momenteel in de folders en aangezien vele handen licht werk maken komen we elke zaterdag bij elkaar om de ronde voor te bereiden.

Goed bezig mannen
Kijk die penningmeester eens lachen

Aangezien er komende winter waarschijnlijk weer een nieuwe machine gebouwd gaat worden moest er wat gebeuren aan de werkplaats. Om de zaken wat te vereenvoudigen hebben de zaken maar meteen groots aangepakt. Zo is er nu ruimte voor een spuitcabine gecreerd en ook voor de afwerking en herstelwerkzaamheden van de machines is er nu een aparte ruimte beschikbaar zodat in loods 1 de bouw van een nieuwe machine geen hinder ondervind. Hieronder een fotoreportage van de werkzaamheden.

Ja het wordt tijd om de zaak op te knappen
Is dat die vent van Zwaveko niet?
Wees je voorzichtig en kijk je goed uit
En liften die zaak
ja zo gaat ie goed
Lekker hoor zo'n veelzijdige vrachtwagen
Geheel gaat toch even 40 cm omhoog
Zelfs de slager is goed bezig
Ziet er prima uit
Goed bezig die klunder, zie je wel hij kan wel werken
Altijd handig zo'n opzichter
HAK altijd handig
Makkelijk klusje of niet dan
Och och wat hebben we het druk
Het ding valt niet om Dirk
Is dat de nieuwe Rene?
Even rust op zijn tijd
Ook garagehouders kunnen wel wat
1 kant al dicht
Schiet al lekker op
Even de dakplaten erop
En alweer rust, niets forceren
Het gaat om de laatsten
Zo bijna tijd om de zaak in te wijden
hier was het allemaal om te doen

Over Ons

Logo Scuderia Laverda

Scuderia Laverda is het combineracingteam uit het Drentse Annen. Sinds 2000 teisteren de machines van het team de circuits in Nederland en het buitenland.

Contact Informatie

Thoes
p/a Molenakkers 18, 9468 BM Annen
Tel:
Tel: +31 (0)6 - 8363 9964
Mail:
E-mail: info@mannenvanannen.nl