Voorbereiding seizoen 2007

Aangezien de "oude" combine al klaar is voor het nieuwe seizoen gaan we ons deze winter voornamelijk bezig houden met de bouw van een nieuw exemplaar. Voordat we echter volledig van start kunnen moet er wel het een en ander aangeschaft worden natuurlijk. Zo is de technische ruimte niet groot genoeg om 2 combines te herbergen, maar geen probleem natuurlijk dan schaffen we er gewoon ruimte bij aan. Zo gezegd zo gedaan en 28 oktober was het dan zover, de nieuwe stalling kon opgehaald worden.

In alle vroegte was ongeveer de halve club opgetrommeld om in konvooi naar Yde te trekken om aldaar het nieuwe onderkomen op te halen. Er was besloten om het gevaarte in zijn geheel te verhuizen om de wederopbouw te vereenvoudigen.

Het was nog vroeg Even de zaak verstevigen. En omhoog met die zaak.
Nog wat voorbereidingen Even de puntjes op de I. En hup op de kar ermee.

De reis verliep voorspoedig, al moest er wel diverse malen gestopt worden om de lange file van voertuigen voorbij te laten zodat deze niet al teveel vertraging zouden oplopen. Uiteindelijk kwam het transport na een uur of 2 en half aan op de plaats van bestemming waar het gevaarte direkt geplaatst werd. Tevens werd er gelijk begonnen met het geschikt maken van het geval om de "oude" combine onderdak te kunnen bieden. Een en ander is dus inmiddels in volle gang.

Op transport Even de achtervolgers laten passeren. Sorry voor de vertraging.
Nou daar is ie dan Nog even op de plaats zetten. Er moeten ook opzichters bij zijn.
En gelijk verbouwen Hij kan toch wat. Schiet al mooi op.

Tevens hebben inmiddels voor de bouw van Scuderia Laverda III een complete jaguar aangeschaft. Deze zal zoals ook al eerder vertoond weer volledig gestript worden. Het is een plaatje en de motor loopt als een zonnetje, dus de vooruitzichten zijn werkelijk voortreffelijk.

Wat een aankoop Iets voor de liefhebber. Kan zo de weg op.

Het is een tijdje geleden dat er iets gemeld werd op deze site, maar dat kwam meer omdat we zaten te wachten op leveranties van het benodigde materiaal. Inmiddels zijn er diverse materialen al gearriveerd, waaronder het benodigde ijzer om te kunnen beginnen met de opbouw. Ook is er inmiddels alweer een voertuig aangeschaft, maar om diverse redenen zullen wij hier in een later stadium op terug komen.

Wegens technische problemen heeft het enige tijd geduurd maar het is dan eindelijk zover. Na veel technisch denkwerk en overleg is begonnen met de bouw van Scuderia Laverda III. De technische commissie is er helemaal uit en is nu een paar weken aan de gang om de nieuwe machine vanaf de grond op te bouwen. Hier volgen de eerste foto's.

Nu al plezier Ha weer een vertrouwde jaguar Volop aan het lassen
Het begint al te lijken

Ja, ik geeft toe dat het wat lang heeft geduurd, maar hier dan eindelijk een update met betrekking tot de nieuwbouw. Deze vordert inmiddels gestaag en het geheel staat al op de wielen. Ook de remmmerij, stuurderij etc. is inmiddels al dik in orde zodat het er echt al op begint te lijken. Alles bij deze nieuwe combine is er op gericht om het gewicht naar beneden te brengen en ik moet zeggen dat de technische commissie al snel wat afkeurt als iets te zwaar dreigt te worden. Als ik luister naar de heren technici moet dit rode gevaarte over de baan vliegen, dus ik zou zeggen let op de nr. 66.

Het word al wat Ha de vertrouwde jaguar motor Wat is dat dan
Hoe zullen we dat nou doen Zo dus Mooi gedaan
Even wat details voor de liefhebber Technisch vernuft
Goed bezig Hebben we een nieuwe flex Wat een ruimte voor sponsoren
O O wat een fijn apparaat En licht dat ie word Binnenkort een testrit?

Na de deceptie van Hexel on Wheels werd besloten dat we afscheid moesten nemen van de jaguar. En zoals jullie van ons gewend zijn werden er de volgende dag al de eerste contacten gelegd met een leverancier van amerikaanse motoren, die we op de hoogte brachten van hetgeen ons voor ogen stond. Nadat deze ook enthousiast werd, kon de deal snel worden gesloten en werd alles in gang gezet om de motor zo snel mogelijk in Annen te krijgen. Zo gezegd zo gedaan en het moet gezegd het is werkelijk één bonk kracht wat dit loeder uitstraalt. De technische commissie heeft hier wederom een puik staaltje arbeid geleverd en inmiddels ligt de nieuwe krachtbron al in de machine. Het aftellen is inmiddels begonnen, maar het moet gezegd worden, er is nog veel arbeid te verrichten. Zo gedreven als de mannen momenteel aan de slag zijn, zullen wij op 20 mei er klaar voor zijn om de strijd aan te binden in de 1e wedstrijd om het NK in De Hoeve.

Ja dit is em dan Wat een chroom Wat een kracht
Hiermee moet het dan maar gebeuren Je kunt er uren naar kijken Binnenkort een testrit?

Over Ons

Logo Scuderia Laverda

Scuderia Laverda is het combineracingteam uit het Drentse Annen. Sinds 2000 teisteren de machines van het team de circuits in Nederland en het buitenland.

Contact Informatie

Thoes
p/a Molenakkers 18, 9468 BM Annen
Tel:
Tel: +31 (0)6 - 8363 9964
Mail:
E-mail: info@mannenvanannen.nl