Voorbereiding seizoen 2006

De voorbereidingen op het nieuwe combineseizoen 2006 zijn al weer een tijdje in volle gang. De technische ploeg is ongeveer een week of zes geleden begonnen met de eerste voorbereidingen om het komende seizoen nog succesvoller voor de dag te komen dan het afgelopen seizoen. Om dit te realiseren moet er natuurlijk eerst het een en ander van de combine gesloopt worden om zodoende de, in onze ogen, aanzienlijke verbeteringen aan te brengen.

Het grootste probleem wat we vorig jaar hadden was, zoals bekend, de koeling van de machine. De geleerden hebben nu echter een geheel nieuw systeem bedacht om dit beter onder controle te krijgen. Hiertoe is een groot gedeelte van de huidige koeling gesloopt en vervangen door dit nieuwe systeem. Ook is de stuurinrichting aangepast en zou de bestuurder van de machine het een stuk makkelijker moeten krijgen tijdens de races.

We zijn nu inmiddels op een punt aanbeland, dat de eerste testrit van de machine binnenkort plaats zal gaan vinden. Hierbij zal de combine grondig getest worden om te bepalen of alle veranderingen ook de verwachte vruchten af gaan werpen. Om er zeker van te zijn dat we genoeg blokken op voorraad hadden werd er eerst nog even een nieuw blok opgehaald zodat er volgens ons verder weinig mis kon gaan. Zo gezegd zo gedaan en nadat we één van onze grootste fans weer bereid hadden gevonden ook dit keer weer een stuk land beschikbaar te stellen, kon de eerste testrit doorgang vinden.

Even een nieuw blok toevoegen aan de collectie Wat is het toch een mooi gezicht. Jammer dat er geen geluid bij zit.

Het testen verliep voorspoedig ondanks de zware omstandigheden, maar de rijders sloegen zich hier goed doorheen. De enige schade die we tot dan toe hadden opgelopen was een kapotte spiegel. Het is werkelijk niet te geloven hoe moeilijk sommige rijders uit de cabine kunnen komen. Ze zijn wel heel enthousiast, maar hebben totaal geen controle over hun lichaamsdelen. Maar ja verder ging het natuurlijk mooi en de rijder voor de eerste wedstrijd moest natuurlijk wel behoorlijk wat ronden in de machine maken om de broodnodige ervaring op te doen. Daarom werd besloten dat hij nog maar eens flink er aan moest trekken. Nadat het publiek hem voor zijn volgende sessie zag vertrekken werd er al wat bedenkelijk gekeken want er zat totaal geen gang meer in de machine. Nadat hij weer in de pits was geroepen roken en hoorden we het al, deze motor zou het nieuwe seizoen niet gaan halen. Nadat alles weer een beetje afgekoeld was kon er worden begonnen met het hervullen van het koelsysteem, want zoveel koelvloeistof was er wel verloren gegaan. Maar ja hier was niet op gerekend dus moest er even geimproviseerd worden, geen probleem. De technische commissie besloot gelijk om de motor er ook nog maar even uit te halen, zodat er weer volop gesleuteld kan worden om het nieuwe blok te gaan plaatsen.

Even improviseren Zelfs de Heineken moest eraan geloven Helaas een toppertje overleden.
Dat was em dan. Wat een leegte.

Inmiddels is het tweede blok geplaatst en het moet gezegd worden deze liep werkelijk als een zonnetje. Dus nadat we onze landsponsor bereid hadden gevonden om een stuk land beschikbaar te stellen, kon er weer getest gaan worden. Vol goede moed vertrok een stevige delegatie naar de testarena. Onderweg trad er een klein probleempje op doordat er een waterslang afsprong, maar door schade en schande wijs geworden hadden we voldoende jerrycans bij ons om dit weer ter plaatse te herstellen. Ok, er werd gestart en het moet gezegd worden dit blok hield het toch bijna een halve ronde vol. We gaven de moed niet op en er konden nog 4 ronden uit de machine geperst worden alvorens werd besloten dat ook dit blok was overleden.

1 van de weinige goeie foto's van blok 2 Toch een officiele vermelding op de site. Het word inmiddels wel een zooitje.
Blok 3 in de steigers. Gaat een hoop drinktijd inzitten dat gesleutel.

De magazijnmeester raakte inmiddels behoorlijk in paniek want ook het 3e en laatste reserveblok moest de stelling verlaten. De reservevoorraad was daarmee uitgeput. Deze wetenschap werd door enkele leden aangegrepen om de magazijnmeester maar eens aan de tand te voelen over het magazijnbeleid en nadat was geconcludeerd dat de magazijnmeester in deze geen blaam trof werd er driftig gespeurd naar een nieuw reserveblok. Deze is inmiddels gevonden in Emmeloord en dus is er weer enigzins rust in de magazijntent. Deze rust is er nog niet voor de technische commissie want zij zijn dus momenteel bezig om blok 3 in te bouwen. Ze zijn inmiddels zo getraind dat dit dus een dezer dagen ook weer voor mekaar is, zodat we weer op pad kunnen om de machine nu eens volop te testen. Het zijn spannende tijden want het seizoen komt natuurlijk met rasse schreden dichterbij.

Over Ons

Logo Scuderia Laverda

Scuderia Laverda is het combineracingteam uit het Drentse Annen. Sinds 2000 teisteren de machines van het team de circuits in Nederland en het buitenland.

Contact Informatie

Thoes
p/a Molenakkers 18, 9468 BM Annen
Tel:
Tel: +31 (0)6 - 8363 9964
Mail:
E-mail: info@mannenvanannen.nl