Bouw Machine 2004/2005

De technische staf is op zondag 31 oktober 2004 begonnen met de bouw van onze special. Op deze pagina kun je de laatste ontwikkelingen omtrent de bouw volgen. De Jaguar is inmiddels gestript, de motor loopt weer en er kan dus begonnen worden met de verdere werkzaamheden.

Om de combine op te bouwen moest er gezocht worden naar een fatsoenlijke as, dit was op zich niet zo probleem. Wat wel een probleem was dat er een complete vrachtwagen aan vast zat. Nou ja niet getreurd, het hele gevaarte werd aangeschaft en ook deze werd volledig gestript. We hebben nu wel wat veel onderdelen over en bij Barelt begint het steeds meer op autosloperij te lijken, maar dat mag de pret niet drukken. De bouw gaat gestaag voort.

Voor de liefhebbers volgen hier de technische specificaties omtrent het verfijnde stukje techniek waar we onze combine om heen gaan bouwen:
Type: Jaguar XJS
Bouwjaar: 1978
Cilinders: 12
Motor: 5.3 liter
Vermogen: 333 pk

Ook de bierploeg is inmiddels met de zware voorbereidingen begonnen op het nieuwe seizoen. Om dit geheel luister bij te zetten hebben ze besloten dat elke bijeenkomst geopend wordt met een toepasselijk gebed.

De combine staat inmiddels op wielen. Tevens is er het nodige laswerk verricht aan de kooiconstructie. Het geheel begint er nu op te lijken, er zijn al leden die zich zorgen maken dat de combine te vroeg klaar zal zijn.

Een geweldig stukje vakwerk is er geleverd door de technische ploeg. Het is zover, we kunnen los. Op zondag 6 maart 2005 is de eerste testrit verreden. Er zal hier en daar nog wat gesleuteld moeten worden, maar we kunnen spreken van een zeer succesvolle eerste rit. Binnenkort zal de eerste officiele testdag worden georganiseerd, waar tevens enkele van onze andere nieuwe aanwinsten voor het eerst getest zullen worden.

Inmiddels is de 2e testrit geweest. Dit keer niet op een verharde ondergrond, maar gewoon op de ondergrond waar de machines zich het beste thuisvoelen. Ook deze keer kunnen wij spreken van een zeer succesvolle testrit, op een kapotte waterpomp na. Deze wordt echter ingevlogen uit Engeland, zodat we volgende keer weer met een complete combine kunnen testen.

De verfploeg is inmiddels ook gestart. Het gevaarte knapt er enorm van op. ZwaVeKo levert een knap stukje vakwerk. Het geheel is inmiddels geschilderd, het wachten is nu op de aanleveringen van de sponsoren.

De combine zal op koninginnedag te bezichtigen zijn op de Brink. Daarna volgt er nog een officiele presentatiedag voor leden, sponsoren en donateurs en overige genodigden. Wij kunnen niet wachten tot het 8 mei is en we in Sint Isidorushoeve kunnen laten zien wat we waard zijn.

Barelt vind het toch nog wel zonde van zijn Jaguar Wat gebeurt er toch in de jaguar? Andre en Hendrik bezig met het strippen van de Jaguar
Barelt kijkt onder de Jaguar of daar nog iets te halen is, we kunnen alles gebruiken Controle door de technische staf of de motor nog ok is Het gevaarte is eruit en klaar voor hergebruik
Lekkere puzzel of niet dan Alweer een nieuw project wordt aangevoerd Het stukje technische vernuft waar de combine omheen gebouwd wordt
Zo moet het zo'n beetje worden De bierploeg is bijeen voor een dorstige vergadering De bierploeg kan er geen genoeg van krijgen
Die Jan kan ook nog wel wat Dik in de 40 en nog zo gelukkig We hebben wel veel opzichters
Hendrik, Arthur en Bas allemaal aan het werk (hoe is het mogelijk) Bram klust ook wat bij in zijn zondagse pak Even controleren of Jan het wel goed doet, anders zetten we even een krijtstreep
Een mooi stukje vakwerk van Bram, die aandrijving
Bart is ook bezig zijn zondagmiddag goed te besteden Ja, zo'n kooi is geen kleinigheidje De anhemelaar wou ook graag op de foto
De meest ontechnische man van het team met een rooie utility Zo trots als een hond met 7 lullen Er zit nogal een beetje laswerk aan zo'n ding
Het is allemaal boren en schroeven Als de camera erbij is doen ze ineens allemaal wat Eén van de weinige openbare gelegenheden waar nog gerookt mag worden
Het begint al op een racemonster te lijken Wat kan het schelen, we lassen er nog wat aan Het valt nog mee met de rommel
Weer volop aan de bak met diverse utilities Hard werk, of niet Jan En weer een fraaie foto voor Annemiek, ziet ze hem ook nog een keer
Wie is toch die man zondags komt sleutelen Dit is de man voor het fijnere technische werk Nog een paar weken en hij is klaar voor de eerste testrit
Heb jij hem al, de original mannenvanannen.nl bumpersticker? Even een detailfoto voor Barelt. Ook de stoel is al gemonteerd.
Gas en remmen zijn ook al gemonteerd, het gaat nu hard. Even het spul een beetje georganiseerd ophangen. Barelt, waar is dit een utility voor?.
De benzinetank is inmiddels ook gearriveerd. Geweldig, voor het eerst de garage uit (zonder deze op te hoeven krikken) Lekker het gas even open op de Kruisakkers.
Het is toch wel een extreme machine (Discovery, eat your heart out) Op naar de 2e testrit, alles nog lekker schoon. Dit was toch iets te vochtig, voor een degelijke test.
Hier gaat ie lekker, vol gas de bocht in. Nog wat te weinig grip, maar dat wordt binnenkort ook verholpen. Ziet er goed uit na de testrit.
Tijd voor de schoonmaakploeg, volgens mij wel een bunder land op de combine. ZwaVeKo is ook aan de slag, ziet er prima uit. Knappe prestatie Jan, na zoveel berenburgers.
De master-painter vol in aktie. Even weer een detailfoto voor Barelt. Het plaatwerk kan zo langzamerhand ook aangebracht worden.
Schitterend stukje vakwerk. Eindelijk doet die gozer ook 's wat. Ze hebben het op de heupen hoor, die leden van de verfploeg.
Schitterende kleur, dat Laverda rood. De sponsoren er nog op en op naar de opstapdag. Hier de eerste pitspoezen.
Zo even een combine aantrekken. Hij staat je goed. Dit land was toch iets te nat voor deze banden. Een verschrikkelijke bult publiek bij de test.
Nog meer toeschouwers (waar is de tribune). Gruwelijk mooi bochtenwerk. Is dat die vent voor de damesklasse?
Zijn dit ook leden van Zwaveko? Even de nieuwe banden testen. Heel netjes geparkeerd door De Kantelaar.
Nee Boers, je sticker zit nog niet op de onderkant. Goeie grip met die nieuwe banden, zo vast als een huis. Ook de shirts zijn inmiddels gearriveerd.
Onbegrijpelijk, wat een atleet. Ook het vervoer is rond, even wat kleine aanpassingen en gaan. De sponsoren hebben inmiddels ook een plaats gekregen.
Is het geen plaatje?. En alweer zo'n lekker combinewief. Het vervoer wordt ook even getest, ook hier geen problemen meer.
Ja, ook dit verloopt soepeltjes. Even een laatste test voor de eerste wedstrijd.

Over Ons

Logo Scuderia Laverda

Scuderia Laverda is het combineracingteam uit het Drentse Annen. Sinds 2000 teisteren de machines van het team de circuits in Nederland en het buitenland.

Contact Informatie

Thoes
p/a Molenakkers 18, 9468 BM Annen
Tel:
Tel: +31 (0)6 - 8363 9964
Mail:
E-mail: info@mannenvanannen.nl