Afferden 26 juni 2011

Zowel heren- als dames overwinning

Afgelopen zondag was het de beurt aan Afferden om het hele combinecircus te mogen verwelkomen. In het land van Maas en Waal op een supersnel circuit kwamen alle kannonen aan de start van de 2e wedstrijd om het Nederlands kampioenschap. Ook weer een behoorlijke delegatie van het rode legioen was afgereisd om hoogstpersoonlijk poolshoogte ter plaatse poolshoogte te nemen van de prestaties van het team deze wedstrijd.

In de 1e manche was het in de eerste serie de beurt aan Bart om het in grote getale opgekomen publiek kennis te laten maken met de vele pk's die we onder de kap hebben. De verwachtingen waren hooggespannen, maar Bart kon de vele pk's niet goed overbrengen op de baan, wat als gevolg had dat we deze manche als laatste eindigden en slechts 3 punten incasseerden. In de 2e serie kwam the Beast in actie met aan het roer Barelt. Barelt reed alsof de duvel hem op de hielen zat en spoot werkelijk over de baan. Een zeer goed gereden manche betekende een 1e plaats en de volle 20 punten in de knip.

In manche 2 was het eerst de beurt aan Bart om de opgelopen achterstand goed te maken en alsnog een plaats in de A-finale af te dwingen. Bart wist wat hem te doen stond en liet zich van zijn beste kant zien. Onverschrokken toog hij in de aanval en na een schitterende race kon hij de volle 20 punten in de knip steken. Dit bleek uiteindelijk net genoeg voor een plaats in de A-finale. Barelt verscheen wederom in de 2e serie aan de start en ook dit keer liet hij er geen g(r)as over groeien. Overtuigend stuurde hij de bolide rond in de oval en ook nu weer 20 punten toevoegend aan het totaal.

Schitterend resultaat, beide bolides aan de start in de A-finale. Hier bleek echter als snel dat Bart hier geen potten kon breken, de concurrenten stuurden ook strak en het bleek moeilijk om ze in te halen. Helaas kwamen we in deze finale niet verder dan een 7e plaats, maar gelukkig konden we ook nog de 20 bonuspunten bijschreven zodat we naar verwachting stijgen in het algemeen klassement. De andere machine bleek echter voor veel feestvreugde te zorgen want Barelt was gretig. Na vorig seizoen slechts 1 wedstrijd te hebben kunnen rijden was de motivatie om er wat moois van te maken zeer groot. Ongenaakbaar stuurde hij the Beast over het circuit en liet de concurrenten allemaal achter zich. Ook hier een mooie overwinning en de over de hele dag dus de maximale 80 punten in de buutze.

Als tuffie op de slagroom was er dan natuurlijk nog de damesklasse. Hillechien was gebrand op een goed resultaat en gaf de machine dan ook gelijk vanaf de start de sporen. Souverein stuurde ze the good old over de baan. Echter er waren zoveel herstart dat ze zeer scherp moest blijven om de concurrentie van het lijf te houden, maar ook hierin toonde ze zich een ware grootmeesteres. Voor de 2e achereenvolgende keer een overwinning in de damesklasse en dus 1e in de tussenstand om het NK. Een voortreffelijke prestatie natuurlijk.

Wij willen alle meegereisde fans bedanken voor de steun en hopen dat Yde rood zal kleuren a.s. zondag bij onze thuiswedstrijd aldaar. Alle sponsoren en donateurs hebben persoonlijk een uitnodiging ontvangen dus wij verwachten een file van Annen naar Yde. Voor de voorbeschouwing zie bij het verslag van Yde. Tot zondag op het circuit, waar het team zal pogen wederom een goed resultaat te behalen.

P.S. de foto's volgen zo spoedig mogelijk.Afferden 26 juni 2011

Voorbeschouwing

A.s. zondag is het alweer zover, de volgende wedstrijd in de strijd om de Nederlandse titel combineracen staat weer op het programma. Deze keer op het zeer snelle circuit van Afferden. Vorig jaar voor het eerst op de agenda en dit jaar een vaste plaats op de racekalender.

Vorig jaar behaalden onze machines hier uitstekende resultaten en we hopen daar natuurlijk ook dit jaar op. Echter combinerace is niet voorspelbaar en dus kan er van alles gebeuren. onze chauffeurs zullen alles van hun zelf en de machines moeten vergen op de jacht in te zetten op de nr. 21 van Kevin Holkers, leider in de strijd om het NK.

We zijn ervan overtuigd dat een paar bikkels aan het roer hebben deze race. Op de nr. 11 (the Good Old) zal het stuur in handen worden genomen door Bart Smit, Bart heeft de race in de Hoeve gereden op de nr. 66 dus het racegevoel zit er nog volop in. Op de 66 (the Beast) zal de voorzitter in de persoon van Barelt Schuling hoogstpersoonlijk het roer in handen nemen. Alhoewel het enige tijd is geleden (Tijnje vorig seizoen) dat hij al die pk's onder bedwang moest houden, heeft het team er het volste vertrouwen in. In de damesklasse zal zoals ook in De Hoeve Hillechien "Tuffie" Klunder wederom proberen om de volle 20 punten mee te nemen naar Annen.

We hopen dat het enigzins droog is komend weekend en dat onze trouwe supporters ook de weg\ naar Afferden weten te vinden. Het vertrek is vastgesteld op 9 uur bij clubcafe Jan Boers. Dus ik zou zeggen tot zondag op het prachtige circuit van Afferden.

Over Ons

Logo Scuderia Laverda

Scuderia Laverda is het combineracingteam uit het Drentse Annen. Sinds 2000 teisteren de machines van het team de circuits in Nederland en het buitenland.

Contact Informatie

Thoes
p/a Molenakkers 18, 9468 BM Annen
Tel:
Tel: +31 (0)6 - 8363 9964
Mail:
E-mail: info@mannenvanannen.nl