Afferden 27 juni 2010

The good Old verrast vriend en vijand

Afgelopen zondag was het de beurt aan debutant Afferden om een wedstrijd te organiseren in het kader van de NK combinerace. De organisatie had voortreffelijk werk gedaan, de baan lag er verzorgd bij en het mag gezegd worden het rennerskwartier was voortreffelijk, wat een ruimte. Enig minpuntje was de enorme afstand die afgelegd moest worden om steeds weer bij de baan te komen maar vooruit een beetje beweging kan de een of ander onder ons wel gebruiken.

Uw verslaggever in deze was zondagmorgen apart van de club meegereisd aangezien er diezelfde avond nog een concertje van Pearl Jam bezocht moest worden en dus togen we met 4 man helemaal in de stemming richting Afferden. Na een schitterende reis langs de Maas en Waal route kwamen we ook inderdaad aan in Afferden, maar een combinerace was nergens te bekennen (toch makkelijk navigatie op een mobiele telefoon). Bij navraag bleek dat we ietsje terug moesten reizen om het spektakel bij te kunnen wonen. Over de 1e manche kan uw verslaggever verder dus weinig melden, simpelweg om we die gemist hebben. Gelukkig had Bazie de manche gefilmd zodat we snel op de hoogte waren van de ontwikkelingen aldaar. Een goede start voor the Good Old met 20 punten in de pocket en hetzelfde aantal voor The Beast in zijn manche.
Ons werd gelijk al verteld dat het op deze baan geweldig snel ging, maar we nogal wantrouwend van aard zijn wilden we dit wel eerst even met eigen ogen aanschouwen. De standaard-machines vlogen werkelijk over de baan en waren in de bochten voor menig chauffeur niet te houden, dat beloofde wat voor de snelheidsduivels van ons. In manche 2 ging het voortreffelijk de 11 pakte gelijk de koppositie en om deze de gehele manche niet meer af te staan. Echter the Beast had het wat moeilijker, deze lag achter de nr. 3 van Remon Ottink op de derde plaats en het zag er naar uit dat dit tot het einde van de manche zo zou blijven, ware het niet de de nr. 3 enorm in de fout ging door een de stilstaande nr. 65 met de achterkant volledig te raken waardoor zo'n beetje alles afknapte aan de achterkant wat einde manche betekende en waardoor de 66 doorschoof naar de 2e plek (een mazzeltje voor ons dus).

In de finale stonden beide machines op de 1e startrij en bij deze ondergrond spoten ze beide weg om gelijk de beide kopposities in te nemen, Klaas Jan in de 66 aan kop en Rene achter hem aan. Rene had al aangetoond dat de 11 op dit terrein goed uit de voeten kon en wachtte zijn kans rustig af. Op het moment dat het enigzins kon zette hij de machine aan de binnenkant van de 66 en won zo verdiend de manche wat in totaal de maximale score van 80 punten opleverde. Klaas Jan kon ook niet ontevreden zijn met de 72 punten die hij op het conto van 66 kon bijschrijven, dus het team deed goed zaken in de strijd om de titel.


Vervolgens was het natuurlijk weer de beurt aan Ellen om in de damesklasse te laten zien wat ze in haar mars heeft. Ik moet zeggen deze manche in de damesklasse in Afferden was met afstand de spectaculairste en mooiste damesmache die ik in lange tijd heb gezien. Wat ontwikkelden de dames ook een snelheid en nadat de stofwolken waren opgetrokken en Ellen een complete wal had meegenomen in de loop, bleek dat ze als 2e was gefinished achter de ongenaakbare Aileen Rupert. Toch een goede prestatie naar wij dachten en Ellen verstevigde hiermee haar 2e plaats in het NK.
Al met al een hele geslaagde dag waarvoor als score (ditmaal door Dries) een negen werd gegeven. Mocht je de live -beelden van Afferden willen zien kies dan in het menu onder wedstrijden voor Filmpjes (B), met dank aan Bazie. A.s. zondag is alweer de volgende race in het NK en dat zal voor menig team deze week veel sleutelen betekenen gezien de schade die er her en der werd opgelopen. Wij hopen dat onze supporters ook zondag weer de weg weten te vinden naar Yde waar we er wederom een gezellige dag van hopen te maken. Tot dan.


Afferden 27 juni 2010

Voorbeschouwing

A.s. zondag staat alweer de 3e wedstrijd in de strijd om de Nederlandse titel op het programma. Het betreft hier alweer een eenmalige wedstrijd en wel in het Gelderse land in de plaats Afferden.
Wij hopen op eenzelfde resultaat natuurlijk als in de eerste twee wedstrijden waar we de maximale punten behaalden met beide machines in de vrije klasse en een prachtige 3e plaats in de damesklasse voor de debuterende Tuffie Klunder.

De machines zijn er weer klaar voor, de technische commissie heeft alle cilinders inmiddels weer aan de praat van de Good Old, want er bleek na de race van de dames gewoon wat cilinders niet mee te doen. Er lagen zelfs onderdelen naast heb ik begrepen.

De mannen en de vrouw die de clubkleuren zullen gaan verdedigen in Afferden zijn Klaas Jan Talen op de 66, Rene Kuipers op de 11 en Ellen van Dijk op de 110 in de damesklasse. Wij verwachten natuurlijk wel het een en ander van dit rijdersgeweld en de supporters die hiervan getuige willen zijn kunnen om 9:00 uur verzamelen bij clubcafe Jan Boers om deze reis te gaan maken.

Rest mij niets anders dan alle teams veel succes te wensen tijdens de race in Afferden en we hopen er zondag weer een leuke dag van te gaan maken, maar dat moet wel lukken met ook nog een concertje van Pearl Jam in het vooruitzicht. Tot a.s. zondag.

Over Ons

Logo Scuderia Laverda

Scuderia Laverda is het combineracingteam uit het Drentse Annen. Sinds 2000 teisteren de machines van het team de circuits in Nederland en het buitenland.

Contact Informatie

Thoes
p/a Molenakkers 18, 9468 BM Annen
Tel:
Tel: +31 (0)6 - 8363 9964
Mail:
E-mail: info@mannenvanannen.nl